TV der bevæger dig

9.100 kvadratmeter hospitals-byggeri er sat i gang i Horsens

Nybyggeriet på 9.100 kvadratmeter er et af tre store byggeprojekter, som skal sikre bl.a.borgerne i Hedensted og Horsens et moderne og effektivt akuthospital.

Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen og regionsrådsformand Bent Hansen tog sammen det første spadestik.. Foto: Region Midtjylland

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) satte tirsdag opførelsen af det nye hospitalsbyggeri Nye Nord i Horsens i gang.

Nye Nord er det største af de tre planlagte byggeprojekter på Hospitalsenheden Horsens og kommer bl.a. til at rumme nye ambulatorier, nye operationsstuer, ny intensivafdeling og to nye sengeetager.

- Med Nye Nord får vi ikke bare flere senge og nye operationsstuer. Vi bygger for fremtiden og etablerer nogle helt nye løsninger, der afspejler nye måder at organisere arbejdet på, siger Bent Hansen i en pressemeddelelse om byggestarten fra Region Midtjylland.

Læs også Regionshospitalet Horsens får flere operations-stuer

Det nye byggeri vil bl.a. rumme et såkaldt 'perioperativt afsnit'. Det kommer til at samle alle arbejdsgangene før, under og efter operation.
Hospitalsenheden Horsens er i samarbejde med totalentreprenøren NCC nu klar til at begynde udgravningen til det nye byggeri, som bliver opført på hospitalets parkeringsplads ud mod Sundvej. I løbet af oktober vil entreprenørfirmaet begynde at sætte spuns op – en væg af jernplader, som skal sikre stabiliteten omkring det nye byggeri.Nybyggeriet forventes at stå færdigt i efteråret 2018, og personalet forventes at kunne tage imod de første patienter i den nye bygning omkring årsskiftet til 2019.

 

Fakta om Nye Nord:

Nybyggeri på 9.100 m2 (eksklusiv kælder) med plads til nye ambulatorier, nye operationsstuer, ny intensivafdeling og to nye sengeetager.
Byggeriet blev godkendt i Regionsrådet i 2015 og er det største af en række byggeprojekter, som gennemføres på Hospitalsenheden Horsens for i alt 800 millioner kroner.
Nye Nord er et af tre store byggeprojekter, som tilsammen skal sikre, at området omkring Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg også i fremtiden har et moderne og effektivt akuthospital.
De to øvrige byggeprojekter på Hospitalsenheden Horsens er en igangværende udbygning af Akutafdelingen og en tiltrængt opdatering af hospitalets højhus, som er ca. 45 år gammelt.
Ny- og ombyggerierne forventes afsluttet ca. 2020. Da vil bygningsmassen på Hospitalsenheden Horsens være udvidet med ca. 13.000 m2
 

 

 

  •