95.000 var inviteret til fødselsdagsfest hos Anders Samuelsen

Du kan fejre din fødselsdag på mange måder. Én af dem er at invitere alle sine 95.000 Facebook-venner hjem til 50 års fødselsdag - og dét er netop, hvad udenrigsminister Anders Samuelsen gjorde søndag.

Han er leder for Liberal Alliance. Han er Danmarks udenrigsminister. Og så har han næsten 100.000 følgere på Facebook. I dag fyldte Anders Samuelsen 50 somre, og i den anledning havde han inviteret alle sine Facebook-venner til fødselsdag i hjemmet i Horsens.

På forhånd havde fødselaren ingen ide om, hvor mange der ville komme. Flere hundrede stod tilmeldt til arrangementet. Så han var spændt. Men hvorfor inviterer Anders Samuelsen overhovedet alle Facebook-vennerne til fest?

- Det er sommer. I morgen begynder jeg at arbejde igen for alvor. Jeg er lige fyldt 50 – så der er mange ting at fejre, synes jeg. Jeg har gjort noget lignende før, og det virker til, at folk godt kan lide det, siger Anders Samuelsen til TV SYD

quote

Det er sommer. I morgen begynder jeg at arbejde igen for alvor. Jeg er lige fyldt 50 – så der er mange ting at fejre.

Anders Samuelsen

Der var både kage, sodavand og vin til fødselsdagen. Der var gæster, der havde krydset broer for at deltage i festlighederne. En af dem var Maj Andreasen fra Vissenbjerg på Fyn.

- Jeg er en hans følgere på Facebook, og jeg er kommet for at sige tillykke og tak for hans store politiske engagement, siger Maj Andreasen til TV SYD.

Der var fest og farver på villavejen i Horsens
Der var fest og farver på villavejen i Horsens
Foto: Esben Kock Jensen, TV SYD

Og flere af gæsterne var benovet over at komme med til fest hos selve Udenrigsministeren.

- Det er det, jeg kan lide ved ham - det er landets udenrigsminister, der går rundt der i helt almindeligt tøj. Alle får lige lov til at sige hej, og det er sådan en god dansk måde at komme tæt på og komme tæt på magten. Det er jo utænkeligt, at det ville ske i udlandet, siger gæsten Michael Back fra Holbæk.

quote

Alle får lige lov til at sige hej, og det er sådan en god dansk måde at komme tæt på og komme tæt på magten.

Michael Back, Facebook-ven, Holbæk

Anders Samuelsen er helt enig med Michael Back. Han ved godt, at det er en smule anderledes, men i Danmark kan den slags lade sig gøre, mener han.

- Det er også en fantastisk ting, at vi kan gøre det i et dansk demokrati - netop i Danmark kan vi gøre det her. At jeg som minister - jeg tror, jeg er den eneste i hele verden, der nogensinde har gjort det  - kan sige: Kom til åbent hus og få et glas vin og et stykke kage, siger Anders Samuelsen.

Både politiet og PET var diskret tilstede under festlighederne. Men det er egentlig ikke fordi LA-lederen har været nervøs for, hvem der kunne troppe på sådan en dag som i dag.

- Jeg har aldrig følt mig utryg, mens jeg har været i dansk politik. Der er mange, der skriver noget grimt på Facebook, men de tør ikke komme og sige noget direkte til mig. Dem, der kommer her, siger altid noget positivt. Dem, der har noget negativt at sige, de lader være, og det er egentlig en meget fin arbejdsdeling, siger Anders Samuelsen.