TV der bevæger dig

COVID-19

AC Horsens får lov at lukke flere tilskuere ind til Superligakamp

AC Horsens bliver en af de tre klubber, der er med i en test af at lukke flere end 500 tilskuere ind.

Lørdag møder AC Horsens hjemme Randers FC på Casa Arena - og her kan der nu komme flere tilskuere ind. Foto: Ernst van Norde, Ritzau Scanpix

Rigspolitiet har nu truffet afgørelse om, hvilke tre kampe i Superligaen der kan have flere end 500 tilskuere på stadion.

Det sker, efter at regeringen og Folketingets partier i sidste uge blev enige om en forsøgsordning, der skal give de nødvendige erfaringer til at myndighederne kan vurdere, om ordningen skal fortsætte.

De tre kampe bliver:

Lørdag 20. juni: AC Horsens mod Randers FC

Søndag 21. juni: Brøndby IF mod FC København

Mandag 22. juni: Lyngby mod OB

- Det skal først og fremmest ske sundhedsmæssigt forsvarligt. Derfor har vi også inddraget sundhedsmyndighederne i arbejdet. Vi har valgt de tre kampe, fordi vi gerne ville have kampe både øst og vest for Storebælt. Samtidigt har vi også forsøgt at vælge, så vi både får et stort og et mindre samt et nyere og et ældre stadion i spil, så vi kan få så brede erfaringer som muligt, siger politiinspektør Uffe Stormly fra Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Rigspolitiet har også været i dialog med både DBU og Divisionsforeningen, før de tre kampe blev udvalgt. Ved udvælgelsen er desuden også lagt vægt på størrelsen og sammensætningen af klubbernes fangrupper samt det tidspunkt på dagen, hvor kampen skal spilles.

Ukendt antal 

Rigspolitiet vil forud for de tre kampe beslutte, hvor mange personer der må være til stede ved hver af kampene. Stadionerne skal inddeles i sektioner, og der må maksimalt være 500 personer i hver sektion. Det er samtidig en forudsætning, at publikum i det væsentligste sidder ned under kampene. 

Myndighederne vil forud for kampene udarbejde en skabelon for en sikkerheds- og sundhedsplan, så hjemmebaneklubberne kan sikre, at kampene afvikles på en forsvarlig måde. Planerne skal godkendes af Rigspolitiet i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og Statens Serum Institut.

De tre kampe vil efterfølgende blive gennemgået af en evalueringsgruppe bestående af politiet, sundhedsmyndighederne, Divisionsforeningen samt eventuelt andre relevante myndigheder, og det skal give det nødvendige grundlag til at vurdere, om muligheden for at afvikle kampe med flere end 500 personer skal fortsætte over sommeren.

Mest sete på tvsyd.dk