Ældre får automatisk bad til sommer

Ældre får bad til sommer - vel at mærke i en automatisk badekabine. Den første af slagsen er på vej til Plejecentret Præsthøjgården i Horsens.

Inden den endelige placering på Præsthøjgården skal badekabinen dog lige en tur forbi Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut i Odense, hvor den skal testes og sikkerhedsgodkendes, og hvor kommunens tekniske medarbejdere skal lære hvert et hjørne af kabinen at kende.

Bygget til danskere

- Den japanske badekabine er konstrueret, så den kan rumme de lidt større danskere, fungerer ved, at man i ca. 10 minutter douches med vand og sæbe i en slags wellnessbad, fortæller områdeleder Lene Offersen.

Badekabinen ventes at komme til Danmark i slutningen af maj. Og efter sommerferien, når personalet på Præsthøjgården er tilbage efter ferie, tages kabinen i brug.

Klare sig selv

Charlotte Juhl Andersen (S), der formand for Udvalget for Sundhed og Socialservice, har store forventninger til den nye badekabine:

- I en fremtid med flere ældre og færre hænder er vi nødt til at udvikle nye teknologiske metoder. Hvis ikke vi ad den vej inspirerer borgerne til i højere grad at klare sig selv, vil de borgere, som virkelig har brug for hjælp, komme til at betale prisen, siger hun.

Det er de ældre i daghjemmet på Præsthøjgården, som får liggende bad, der primært får tilbud om at bruge badekabinen. Tilbuddet vil endvidere gives til brugere inden for Handikap og Psykiatri-området samt enkelte beboere på plejecentret.