TV der bevæger dig

Ældre lærer unge om digital post

Aktive ældre i Horsens Kommune går tirsdag i gang med at undervise unge i brugen af digital post. En flok ældre borgere møder nemlig op på den tekniske skole Learnmark Horsens for at lære de unge elever at oprette og bruge deres digitale postkasse.

01:57

1 af 2

Blandt andre Connie Brandt, medlem af Ældrerådet, sidder klar ved computeren på Learnmark Horsens.

- De unge skal lære, at internettet kan bruges til andet end de sociale medier. Vi vil lære dem, hvordan de får oprettet en digital postkasse, så de fra 1. november kan se deres digitale breve, fortæller Connie Brandt, der gerne indrømmer, at hun ikke selv er en ørn til alting på en PC, men hun mener selv, at hun er rimelig god. Og, som hun siger: når vi ældre kan, så kan de unge også.

Initiativet med at lade ældre undervise de unge udspringer af et besøg, som Borgerservice havde på Learnmark Horsens, hvor man opdagede, at mange af de unge ikke havde oprettet en digital postkasse.

- Vi var godt klar over, at en del unge har det svært med Digital Post, men det var alligevel chokerende at opleve, at så få unge havde styr på det og oven i købet kommenterede hængepartiet med kommentarer som "Digital Post, dét tager min mor sig af", "det kan da ikke passe, at vi skal oprette sådan en" eller "det gider jeg ikke", fortæller Syss Gejhede Olsen, der er digitaliseringskonsulent i Horsens Kommune.

Hun tilføjer:

- Selvom de unge på 15-17 år ikke modtager ret meget post fra det offentlige, så er det vigtigt, at de får oprettet den digitale postkasse. Samtidig vil vi gerne vise dem, hvordan de sætter postkassen op, så de kan give andre læseadgang ? for eksempel deres mor ? og sikre, at hun også får besked om post.

Ud over undervisningen på Learnmark Horsens planlægger Horsens Kommune for øjeblikket besøg på andre af byens uddannelsesinstitutioner.

Mest sete på tvsyd.dk