TV der bevæger dig

App giver mere tid til pleje af psykiatriske beboere

Moderne teknologi, it og apps hjælper til flere varme hænder på et psykiatrisk bosted i Horsens.

En af de mange skærme, som personalet er begyndt at bruge for nemmere at kunne holde styr på beboere og arbejdsopgaver. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

På den socialpsykiatriske institution OK-Centret Enghaven i Horsens hjælper moderne teknologi, it og apps til flere varme hænder - i stedet for at medvirke til at spare dem væk.

I oktober tog centeret et nyt kommunikations-og planlægningssystem i brug, som giver personalet mere tid sammen med beboerne. Hvor personalet før brugte meget tid på at udfylde skemaer for beboernes dag og gemme dem i ringbind, så ordnes det hele nu på en app på telefonen, og det kan endda gøres sammen med beboerne . 

Personalet har nu 29 timers "ansigt til ansigt-tid" pr. uge pr. beboer, hvilket er højt for området. Beboerne kan også selv trykke sig ind i systemet, vælge dagens aktiviteter og derved selv bestemme over deres eget liv, og samtidig kan sygeplejersker og pædagoger følge med på appen også.

Jeg synes, det er rart, at jeg får hjælp til at strukturere hverdagen.

Michelle  Bach Mogensen, beboer, OK-Centret Enghaven

Michelle  Bach Mogensen bor på OK-Centret Enghaven og siger til TV SYD, at hun synes, det er rart, at hun selv kan booke sig ind på de aktiviteter hun vil være med på:

- Jeg synes, det er rart, at jeg får hjælp til at strukturere hverdagen, siger hun til TV SYD.

70 % af personalets arbejdstid foregår nu sammen med beboerne, og det tal ser centerleder Lone Lundsgaard gerne bliver højerere i fremtiden, når systemet helt er implementeret.

- Appen hjælper os rigtig meget, så vi kan holde øje med vores arbejdsopgaver. Det er rigtig spændende og rigtig fedt, at vi både kan bruge en skærm og vores telefoner, og vi mærker en stor forskel, siger Lone Lundsgaard.

I dag er vi "Med på Job" på OK-Centret Enghaven i Søvind ved Horsens.  Det er på TV SYD+  klokken 19.55 og 22.40.