Bordtennisklub tvunget til at flytte efter 33 år

De har spillet i de samme rammer i tusindvis af timer, men nu er det slut. De stigende energipriser gør det umuligt for Horsens KFUM Bordtennis at blive i deres klublokaler.

De små hvide og hoppende bolde ligger sjældent stille i Bordtenniscentret i Horsens. Heller ikke medlemmerne bruger tiden på at forholde sig i ro.

- Det vigtigste er, at vi har det sjovt, siger formand Ole Lund, mens han giver bolden et godt slag med sit bat.

Og sjovt har de haft det. Gennem 33 år har klubben ligget i samme lokaler i Horsens, men nu må de se sig nødsaget til at hive teltpløkkerne op og rykke videre.

- Vi er ramt af de samme problemer, som hele samfundet er, med stigende energipriser og forbrugsudgifter, der gør, at vi har simpelthen ikke råd til at være her, siger Ole Lund.

quote

Jeg er selvfølgelig, ligesom mange af medlemmerne, utryg ved, om vi kan få skabt det miljø, vi har her eller noget lignende

Jens Houmann, medlem, Horsens KFUM Bordtennis

Fra privat til kommunal

Deres nuværende lejemål er et privat lejemål, og det er derfor, de står med udgifterne selv. Lørdag hedder det store flyttedag, hvor alle bordtennisbordene skal flyttes til byens nedlagte gymnasium.

- Det er virkelig mærkeligt, helt seriøst, det er sådan.., siger Ole Lund, mens han tager sig til hjertet.

Det er deres sidste officielle træning i de historiske lokaler, og for mange af medlemmerne har det betydet noget helt særligt at mødes her.

- Jeg er selvfølgelig, ligesom mange af medlemmerne, utryg ved, om vi kan få skabt det miljø, vi har her, eller noget lignende, siger Jens Houmann, der er medlem i klubben.

De går op i, at der skal være plads til gode grin og kampe, men her i lokalerne har de også mulighed for at lave mad og komme og gå på alle tider af døgnet.

Ole Lund og Jens Houmann nyder at komme i klubben og håber, de kan tage de gode vaner med til den nye hal.
Ole Lund og Jens Houmann nyder at komme i klubben og håber, de kan tage de gode vaner med til den nye hal.

- Det er uden tvivl et af Jyllands allerbedste bordtenniscentre, siger Ole Lund.

Priser presser klubber

Det er ikke kun bordtennisklubben i Horsens, der mærker udfordringerne. Hos DGI hører de om foreninger, der er presset på økonomien.

- Vi må erkende, at der er rigtig mange foreninger, i særlig grad de foreninger som er afhængig af megen energi, det kan være svømmehaller, de større idrætshaller og de selvejende institutioner, der nu for alvor mærker, at det trykker på de her driftsudgifter, siger Dan Skjerning, formand for DGI Sydøstjylland.

Han mener, at hvis man skal se positivt på det, så kommer der nu et fokus på foreningernes drift, som der ikke har været tidligere.

Ja-hatten på

Selvom flytningen står lige for døren, så kan klubben godt se mulighederne i det nye sted.

- Alt andet lige så trænger det til en renovering her. Vi har et fyr tilbage fra Ruder Konges tid, og nogle badeforhold som godt kunne trænge til en renovering, siger Ole Lund.

Derfor ser de fremad og håber, at de kan tænke mindre på økonomien og fokusere mere på at tiltrække nye spillere og have det sjovt, som de har haft det de sidste 33 år.