TV der bevæger dig

Borgmester: Brug nødsporet

Horsens-borgmester Peter Sørensen er så frustreret over trafikpropper på motorvejen mellem Horsens og Århus, at han nu foreslår at inddrage nødsporet. Transportministeren vil se på ideen.

02:11

Peter Sørensen, borgmester i Horsens: Brug nødsporet, når motorvejen sander til...!

1 af 2

- Ideen er bl.a. inspireret af, hvordan det foregår omkring Vejlefjordbroen, siger borgmesteren.

Visse strækninger

Peter Sørensen foreslår, at nødsporet kan bruges på visse strækninger, hvor der dagligt opstår kø. Han mener også, at det bør overvejes, om man kan fjerne dele af autoværnet i midten - og lade bilister slippe ud af kø ved at køre retur til næste frakørsel.

- Tusinder af bilister oplever hver eneste dag at holde i kø på dele af stræknignen, siger han.

Til udrykningskøretøjer

Politiet er ikke umiddelbart begjstrede for ideen om, at bruge nødsporet.

- Vi skal bruge nødsporet, når vi skal have udrykningskøretøjer frem. Og vi har lige haft en situation, hvor køretøjerne ikke kunne komme frem, siger vicepolitiinspektør Kristian Thomsen, Østjyllands Politi.

- Men vi må erkende, at der er behov for at vi sætter os ned og finder ud af, hvad der kan gøres, tilføjer han.

Lange udsigter

Allerede for fire år siden pressede de østjyske borgmestre på for at få udvidet motorvejen fra Horsens til Århus - på samme måde som det sker omkring Vejle. Men Peter Sørensen erkender, at en permanent udvidelse af motorvejen til seks spor har lange udsigter.

- Jeg mener, at min ide kan gennemføres i løbet af et år eller halvandet, siger han til TV SYD.

Transportminister Henrik Dam Kristensen vil på bagggrund af Horsens-borgmesterens forslag nu vil have undersøgt mulighederne for at gennemføre ideen.