TV der bevæger dig

Borgmester om udligning: Jeg er forundret, men ikke overrasket

Dagens forlig om kommunal udligning resulterer i, at Horsens Kommune står til at miste knap 30 millioner kroner årligt.

Horsens' borgmester, Peter Sørensen (Soc.dem.), er en af de store tabere i dagens forlig om kommunal udligning. Foto: Christian Kallenbach

Socialdemokratiske borgmestre er i overtal blandt de kommuner, der med den brede politiske aftale om udligningsreformen får tilført penge til kommunekassen.

Nabokommunen Hedensted er en af dem. Men Horsens Kommune er en af de få socialdemokratiske kommuner, som oplever det modsatte.

Borgmester Peter Sørensen (Soc.dem.) er forundret over, at kommunen står til at tabe 30 millioner kroner med den nye aftale om kommunal udligning, som hans partifæller på Christiansborg har forhandlet hjem med et stort flertal i Folketinget.

Jeg står stadigvæk uforstående over for, at vi ender her.

Peter Sørensen (Soc.dem.), borgmester, Horsens

-  Men jeg er ikke overrasket, for jeg har godt kunnet se, at det var på vej. Jeg står også stadigvæk uforstående over for, at vi ender her, siger han til TV SYD og fortsætter:

- Når det så er sagt, er jeg også glad for, at det nu er overstået. Det har vi alle brug for. Med benhård prioritering vil vi i byrådet fortsat investere i folkeskole, kultur, ældre og handicappede og udvikling af kommunen. Det bliver lidt sværere med sådan en udviklings- og investeringsdagsorden, men det fortjener borgerne i Horsens, siger Peter Sørensen til TV SYD.

Læs også Så mange millioner taber eller vinder din kommune på ny reform

Kunne være værre

Horsens er den kommune blandt de 14 syd- og sønderjyske kommuner, som står til at tabe allermest i tilskud. Helt præcist 29.495.000 kroner.

Den udfordring bliver ifølge borgmesteren ikke nem, men han er parat til at gå positivt til opgaven.

- Vi er vant til at klare tingene selv i Horsens, og det kommer vi også til denne gang. Under den forrige regerings (den borgerlige VLAK-regering, red.) udspil stod vi til at tabe mellem 80 og 100 millioner kroner. Så set i det lys er det en markant forbedring, siger han.

Mest sete på tvsyd.dk