TV der bevæger dig

Borgmester: Praktikpladser er slet ikke noget problem

Hvis der er unge der står og mangler en praktikplads så kom til Horsens. Her er der nemlig praktikplads-garanti indenfor flere fag, lover borgmester Peter Sørensen.

I Horsens Kommune er der mangel på unge til praktikpladserne.

Selvom der på landsplan er stor mangel på praktikpladser, så ser det, ifølge Peter Sørensen, helt anderledes ud i Horsens.

- Lige nu har vi ca. 20 ledige praktikpladser indenfor såvel murerfaget som VVS-faget og vi har også masser af ledige praktikpladser indenfor fag som industritekniker, struktør, elektriker og tømrer, oplyser borgmester Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Ifølge borgmesteren så er der i Horsens Kommune en stærk tradition for, at arbejde tæt sammen med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne og derfor er der gode chancer for en praktikplads.

00:58

Hør Horsens' borgmester Peter Sørensen fortælle om manglen på elever til kommunens praktikpladser.

Luk video

Formanden for DI Horsens Carsten Wengel er enig i borgmesterens optimisme.

- Vi er inde i en vækstperiode og en uddannet arbejdsstyrke er vigtig for at fastholde væksten. Jeg kan derfor kun tilslutte mig, at de unge der ikke kan få en praktikplads kigger mod Horsens, udtaler Carsten Wengel.

Flere erhvervsskoler her i regionen har i det nye skoleår fået flere elever, der vil gå i gang med en uddannelse. Men det har samtidig øget behovet for antallet af praktikpladser.

Derfor mangler der på landsplan lige nu 13.000 praktikpladser.

Mest sete på tvsyd.dk