TV der bevæger dig

Bosnisk mand udvist af Danmark 13 timer efter indbrud

En bosnisk mand blev taget på fersk gerning af politiet, da han var ved at læsse pallerammer i en varevogn. 13 timer senere var idømt ubetinget fængsel og udvisning af Danmark.

Efter et møde med to mænd på et værtshus, blev en bosnisk mand anholdt og udvist af landet. Arkivfoto.

På fersk gerning blev en bosnisk mand anholdt af Sydøstjyllands Politi, da han var i gang med at fylde en varevogn op med pallerammer. Manden forsøgte at stikke af, men han blev hurtigt løbet op af politiet, der anholdt manden.

Klokken 12 mandag, cirka 13 timer efter indbruddet var foregået, blev manden fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han idømt 30 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

På et værthus i Horsens mødte han to mænd, der foreslog ham at lave ”business”

Tobias Engby, anklager for Sydøstjyllands Politi

- Vi foreslog at varetægtsfængsle manden, indtil han kan udvises af Danmark, og det valgte retten så at følge, uddyber Tobias Engby, anklager for Sydøstjyllands Politi overfor TV SYD.

Tobias Engby fortæller desuden, at manden vil blive udvist indenfor den næste måned.

I forhold til udvisningen lagde retten vægt på, at manden ikke havde nok penge til at kunne forsørge sig selv, og heller ikke kendte nogen i landet.

Læs også Rumænske smykkesælgere udvist

Skulle lave business med to personer fra værtshus

Den bosniske mand var kommet til Danmark få dage tidligere, da han kørte med en lastbilchauffør til landet. Manden havde ikke specielt mange penge og ingen tilknytning til Danmark, men han forklarede i retten, at han gerne ville se landet.

- På et værthus i Horsens mødte han to mænd, der foreslog ham at lave ”business”, fortæller Tobias Engby. Og således aftalte de palletyveriet ved Banedanmark.

Under anholdelsen nåede de to mænd fra værtshuset at løbe fra politiet. Derfor er de er stadig på fri fod. Da den bosniske mand ikke kendte dem i forvejen, er det derfor sparsomt, hvad politiet ved om mændene, men en efterforskning er nu i gang. 

Læs også Polsk hovedmand dømt og udvist