Brandmænd skal spille med musklerne

Brandmændene i Horsens Kommune skal til at spille lidt ekstra med musklerne, når deres kondition som noget nyt skal testes.

Det årlige tjek up på brandmændenes fysiske form sker for at sikre, at de ? uanset alder ? er i topform, når de skal ud at slukke ildebrande.

I forbindelse med de nye krav er der indrettet træningsrum på Driftsgården på Endelavevej i Horsens, hvor brandmændene kan træne.

- Det er jo langt fra sådan, at en fyreseddel vinker forude, hvis mandskabet ikke lever op til konditionskravene. Brandmændene får tre måneder til at rette op på situationen, hvis træningen skal strammes lidt op, siger service- og beredskabschef Jørgen Broch.

Han understreger, at samtlige brandmænd opfylder Beredskabsstyrelsens krav om kondition. Kravene skal blot sikre et endnu højere niveau.

Selv har brandmændene taget positivt imod meldingen om evalueringer af deres kondition:

- I starten var nogle nervøse ved tanken om at skulle udsættes for et tjek, men nervøsiteten gik hurtigt over. I dag er brandmændene gode til at motivere sig selv - og hinanden - til at bruge træningsmaskinerne, fortæller brandmand Brian Poulsen.

Brandmændenes kondition bliver første gang testet til november.

I alt 53 brandmænd ? herunder røgdykkere og frigørelsespersonale ? er ansat i Service og Beredskab i Horsens Kommune.