Chok-sejr til Vejle i Horsens

1. divisionsbraget mellem Vejle og AC Horsens levede op til alle forventninger, da gæsterne vandt 3-2. Vejle Boldklub førte endda 0-3 ved pausen.

Vejle Boldklub leverede en gedigen overraskelse torsdag aften med en imponerende 3-2-sejr på udebane over AC Horsens.

Vejle udspillede Horsens i 1. halvleg og førte med tre mål ved pausen.

Før dagens lokalopgør havde Johnny Mølby tirret sin gamle klub med at erklære, at Vejle næppe rykker op i år.

De ord vil han måske gerne æde i sig igen....?

Matchvinder

Andreas Albers blev den store helt for Vejle med to scoringer og et oplæg til Nicolaj Agger. Hjemmeholdets Martin Retov og André Bjerregaard reducerede efter pausen.

AC Horsens var storfavoritter før opgøret, men træner Johnny Mølbys superliganedrykkere mødte et topmotiveret Vejle-mandskab.

Det var gæsterne, der vandt de fleste fysiske dueller, og så havde Andreas Albers et klart overtag over for Horsens-forsvareren Frederik Helstrup.

Efter 10 minutter fik Albers nærmest en friløber, da Helstrup slet ikke kunne følge med den hurtige Vejle-angriber. Uden de store dikkedarer blev bolden placeret uden om Horsens-målmand Thomas Villadsen til 1-0.

Den var gal igen kort efter, da Frederik Helstrup ikke fik tacklet Albers, der fra højrekanten kunne lobbe bolden i mål til 2-0.

Problemerne voksede sig bare større og større for AC Horsens, der måtte se sig udspillet ved 3-0-scoringen umiddelbart før pausen. Bolden blev elegant spillet hen til Andreas Albers, der uselvisk lagde bolden hen til Nicolaj Agger, som nemt kunne score.

Foræret et straffespark

Hjemmeholdet fik en livline efter en times spil, da Christian Sivebæk gav Jeppe Mehl et skulderskub i feltet - og efter dommerens mening begik straffespark. En kendelse, som tv-billederne havde svært ved at overbevise kommentatorer og Vejle-fans om rigtigheden af.

Horsens-anfører Martin Retov reducerede sikkert fra pletten.

Horsens fornemmede nu point, og hjemmeholdets scoring til 3-2 lidt senere var en ren perle.

Retov løftede bolden op til Mikkel Agger, der fra baglinjen lagde bolden ind over til Andre Bjerregaard, som reducerede. Mere blev det dog ikke til for værterne.

AC Horsens indtager andenpladsen i 1. division efter topholdet Hobro. Johnny Mølbys mandskab har 15 point på andenpladsen, mens Vejle Boldklub nu har 11 point.