Cyklister og fodgængere får ny ringvej for sig selv i to måneder

Fredag den 18. august får bilisterne en ny ringvej syd om Horsens - men allerede nu er asfalten klar til, at cyklister, fodgængere og løbere kan slå sig løs på den nye vej, som de får for sig selv de næste syv uger.

Fredag den 18. august åbner Ringvej Syd i Horsens. Det er omkring to måneder før den planlagte dato. Det betyder, at horsensianerne i bil kan tage vejen i brug, når de vender tilbage fra sommerferie.

Den nye omfartsvej forbinder Vejlevej og Vestvejen i Horsens med Bjerrevej, der er adgangsvej til Juelsminde-halvøen, når trafikanter og turister kommer fra nord ad motorvej E45. 

Cyklister, fodgængere, løbere og andre motionister behøver ikke at vente på at tage den nye jomfruelige asfalt i brug. Horsens Kommune har nemlig givet lov til, at man gerne må løbe, cykle, rulleskøjte eller gå en lille tur hen ad den tre kilometer lange vej inden den officielle åbningsdato. Asfalten er nemlig allerede lagt på og størknet. 

- Selvom asfalten er lagt, kan vi ikke åbne vejen for biler, før der er installeret trafiklys, opsat skilte, malet streger og sat belysning op, så trafiksikkerheden er i orden. Det bruger vi sommerferien på at få på plads. Men helt ny asfalt indbyder jo til rulleskøjteløb og en cykeltur, siger Jens Heslop, direktør for teknik og miljø i Horsens Kommune.

quote

Helt ny asfalt indbyder jo til rulleskøjteløb og en cykeltur.

Jens Heslop, direktør for teknik og miljø i Horsens Kommune.

Hedensted betaler seks millioner for lettere adgang til Juelsminde

Den nye vejforbindelse kommer særligt til at aflaste trafikken på Strandkærvej, Bankagervej og Vejlevej nord for Vestvejen. Ringvej syd kommer samtidig til at skabe en god forbindelse til E45, og det er både til glæde for private og for erhvervsdrivende i Horsens by.

Den første cyklist har allerede fundet den helt nye asfalt at boltre sig på i ro og fred for biler.

De tre kilometer ny omfartsvej vil også gøre det betydeligt nemmere for mange borgere i Bjerre Herred i Hedensted Kommune at komme til motorvejen.

Derfor er Hedensted Kommune lidt usædvanligt med at til at finansiere det store vejbyggeri, selvom asfalten er rullet ud i Horsens Kommune.

Hedensted bidrager med seks millioner kroner af den samlede udgift på 60  millioner kroner og måtte søge Statsforvaltningen om tilladelse til at foretage den usædvanlige investering i nabokommunen.