Danmarks håndboldkvinder vandt

Danmark slog endnu engang Rumænien i andendagsgildet i Horsens. Jane Schumacher ser ud til at være VM-klar.

Danmarks håndboldkvinder vandt også den anden VM-testkamp mod Rumænien i løbet af to dage, da holdet søndag vandt 26-21 i Forum Horsens.

Der er stadig plads til forbedring inden verdensmesterskaberne i Serbien, der begynder om to uger, men resultatmæssigt var det en godkendt kamp af danskerne.

Opgøret udviklede sig i begyndelsen meget lig det første opgør mellem de to hold lørdag i Sønderborg, som Danmark vandt 23-22.

Danmark havde svært ved at få spillet til at fungere, og det udnyttede Rumænien til at bringe sig foran 7-4.

Efter en timeout og et par udskiftninger lykkedes det dog for træner Jan Pytlick at få justeret sit hold, og da otte af de 10 følgende scoringer var danske, førte hjemmeholdet pludselig 12-9.

De toneangivende

Blandt de toneangivende danske spillere i den periode var playmaker Jane Schumacher, der er kommet med i VM-truppen takket være en skade til Team Esbjergs Lotte Grigel.

Rumænerne sparede i anden halvleg venstrebacken Cristina Neagu, der tidligere er blevet kåret som verdens bedste kvindelige håndboldspiller i 2010.

Men de øvrige spillere gjorde det nu fint i Neagus fravær, og de fik yderligere hjælp, da Pernille Holmsgaard fik sin tredje udvisning allerede efter 42 minutter og dermed ikke længere måtte være med.

Samtidig forsøgte Rumænien sig med en mandsopdækning af Jane Schumacher, men det kunne dog ikke stoppe det danske angreb.

Og da Rikke Poulsen samtidig havde en god dag i målet, var sejren ikke i fare.

I næste weekend spiller Danmark yderligere tre testkampe på hjemmebane, inden turen går til slutrunden i Serbien.