Dansk basketmester valgte selv europæisk spil fra

Økonomiske og organisatoriske udfordringer har fået Horsens IC til at sige nej til europæisk deltagelse.

Basketballklubben Horsens IC blev i maj dansk mester i basketball, men det er kun sølvvinderne fra Bakken Bears, der i den kommende sæson skal repræsentere Danmark i europæiske turneringer.

Det skyldes, at Horsens IC selv har sagt nej til at deltage på grund af økonomiske omkostninger ved at spille europæisk. Det skriver klubben i en meddelelse på Facebook under overskriften "HIC siger nej til Europa-deltagelse".

- Selv om de gule gennem både DM- og pokalsejren havde sikret sig retten til et europæisk eventyr, er det i denne omgang blevet et nej til deltagelse.

- Det er ingen hemmelighed, at det økonomisk og organisatorisk er en kæmpe opgave at løfte. Derfor har klubben med almindelig sund fornuft og ansvarlighed valgt at udsætte den europæiske debut, skriver klubben.

Horsens håber dog, at det i fremtiden bliver muligt at byde tilskuerne på europæiske basketballkampe.

- Fiba (Det Internationale Basketballforbund, red.) har annonceret økonomiske forbedringer i forbindelse med de europæiske turneringer.

- Derfor bliver der i fremtiden arbejdet benhårdt på, at de lokale fans kan få lov at opleve europæiske kampe i Forum Horsens, hvis de hjemlige resultater berettiger til det, skriver Horsens IC.

Bakken Bears er med i turneringen Fiba Europe Club Competition, der erstatter turneringen EuroChallenge. Bakken Bears er garanteret minimum seks gruppekampe mellem 28. oktober og 2. december.