Dårligt nyt for pendlere

Bilisterne på E45 nord for Vejle får ikke flere spor at køre på lige med det samme.

Der er ellers planlagt en udvidelse af motorvejsstrækningen fra Hornstrup og nordpå fra to til tre spor. Netop sådan en udvidelse har afhjulpet daglige kødannelser og kørsel i sneglefart længere sydpå omkring Vejle, hvor motorvejen er blevet udvidet med ekstra spor.

Men transportministeren må efter et kasseeftersyn konstatere, at der ikke er penge til en udvidelse ved Hornstrup her og nu.

- Vi kan konstatere, at den tidligere regering har ført en økonomisk politik helt ud til grænserne uden en sikkerhedsmargin. Der er ikke penge til alle de projekter, som vi godt kunne tænke os. Men vi skal gøre noget for bilisterne, så snart der er økonomisk råderum til det,  siger transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Projektet er dog fortsat med i regeringens plan om at aflaste E45.

- Som vi skriver i regeringsgrundlaget, vil vi fra regeringens side kigge nøje på mulighederne for at forbedre forholdene for trafikanterne på E45.  De nye trafiktal fra Vejdirektoratet  bekræfterjo , at behovet er der. Derudover vil vi også undersøge muligheden for en ny midtjysk motorvej på strækningen Give-Billund-Lunderskov, der jo også vil have en positiv indvirkning på trængslen på E45,  siger transportminister Hans Christian Schmidt (V).