De billige billetter til ø-færger forlænges til vinterperioden

Taksterne på færgerne til de danske øer kan sænkes i en større del af året, så det også bliver billigere at besøge øerne i vintertiden.

Passagerer, der rejser med færge til de danske øer udenfor højsæsonen, kan nu også i vintersæsonen slippe billigere. Det har betydning for trafikken til Snaptun, Endelave, Aarø og Fanø.

Et enigt folketing har i dag vedtaget at gøre det muligt for de kommuner, der har ikke-statslige færgeforbindelser til øer, at sætte færgetaksterne ned igen. 
Det er tredje gang indenfor de seneste tre år, at politikerne har besluttet at gøre færgetaksterne billigere. Første gang var i 2015, hvor 30 øer fik mulighed for nedsættelse af færgetaksterne for godstransport med op til 80 procent. Anden gang var sidste år, hvor det blev muligt at sætte færgetaksterne for passagerer ned i de perioder, der grænser op til skolernes sommerferie. 
Den nye lov giver samtidig økonomi- og indenrigsministeren mulighed for at lave en momskompensationsordning til de omfattede kommuner, der sikrer, at tilskuddene anvendes fuldt ud til nedsættelse af færgetakster.

Tilskud til billigere ø-færgeture