Den første stork fløj mod nord

Årets første stork er blevet set nær Horsens og på Fyn. Det kan være storken Nina, der blev udruget i Danmark i 2009.

I weekenden fik Danmark årets første stork at se. Milde sydlige vinde førte forårsbebuderen over alle til vore breddegrader, men det er for tidligt at sige, om om den bliver her i landet.

Set to steder

Storken blev set og fotograferet både i Avlby med Middelfart lørdag og i Bleld ved Horsens søndag. Måske er det den samme fugl. En hvid ring over knæet på storken ved Horsens kan betyde, at det er en dansk fugl, opvokset i Gundsølille ved Roskilde. 

- Storken blev sidst observeret i Danmark i september 2010, da den trak sydpå med en større flok skånske storke, siger ornitologen Jess Frederiksen på storke-entusiasternes hjemmeside, som der er link til i denne artikel.

Eneste overlevende

- Men storken, der i øvrigt har det borgerlige navn Nina og er den eneste overlevende danske storkeunge i 2009, har åbenbart valgt at lægge vejen forbi Horsens, fortæller Jess Frederiksen.

Storken fortsatte i rask tempo i løbet af søndagen. Midt på eftermiddagen nåede den helt til Vestbjerg nord for Aalborg.

Også en stork ved Rejsby

Men ebn stork er også set i Vadehavs-området. Jørn Petersen skriver til jv.dk:

Jeg så en stork cirka to kilometer syd for Rejsby i går, sidst på eftermiddagen, den lettede fra en lille skov, hvor den havde grene/pinde med. Storken lettede imens jeg kørte forbi, den var ca. 100 meter inde på marken ved en lille skov.

Grene og pinde i næbbet? Hvad bruger den grene og pinde til? Måske er der endelig en stork, der slår sig ned i nærheden af Ribe. Eller måske i Ribe?

link til storkene - hjemmesiden for storke-entusiaster