TV der bevæger dig

Der er fart på hospitals-byggeriet i Horsens

Det nye hospitalsbyggeri i Horsens tager for alvor form og står nu fire etager højt over jorden.

Nybyggeriet er en udvidelse af hospitalets samlede kapacitet, og det er der, ifølge 1. næstformand i Regionsrådet Anders Kühnau, (S), brug for i Horsens. Foto: Region Midtjylland

For et år siden blev det første spadestik taget til det nye hospitalsbyggeri Nye Nord i Horsens. Tirsdag var byggeriet nået så langt, at alle involverede kunne samles til rejsegilde. 

Læs også Hospitaler inviterer til åbent hus

Gæsterne til rejsegildet kunne således bese det 9100 kvadratmeter store nybyggeri, der kommer til at danne rammen om en række nye ambulatorier, nye operationsstuer, en perioperativ enhed, ny intensivafdeling, to nye sengeetager samt et auditorium.

Nybyggeriet er en udvidelse af hospitalets samlede kapacitet, og det er der, ifølge 1. næstformand i Regionsrådet Anders Kühnau, (S), brug for i Horsens.

- Optageområdet har et af landets hurtigst stigende befolkningstal. Og som vi kan se i dag, er vi godt på vej til at imødekomme netop den udvikling, sagde Anders Kühnau ved rejsegildet.

Renovering af de oprindelige hospitalsbygninger fra 1965-1970 er således det tredje store projekt, som indgår i den samlede udvidelses- og moderniseringsplan for Hospitalsenheden Horsens. 

Opførelsen af 'Nye Nord' følger tidsplanen, så nybyggeriet står færdigt i efteråret 2018. Herefter kan personalet flytte ind og være klar til at tage imod patienter ved indgangen til 2019. 

Læs også Regionshospitalet Horsens får flere operations-stuer

 

Fakta om Nye Nord:

  • Nybyggeri på 9100 m2 (eksklusiv kælder) med plads til nye ambulatorier, nye operationsstuer, en perioperativ enhed, ny intensivafdeling, to nye sengeetager samt et auditorium.
  • Fire etager over jorden + kælder.
  • Nybyggeriet blev godkendt i Regionsrådet i 2015 og er det største af de byggeprojekter, som gennemføres på Hospitalsenheden Horsens.
  • Opføres i totalentreprise med NCC som totalentreprenør og Sweco samt Arkitema som bygherrerådgivere.
  • Opføres i Energiklasse 2020.

F