Derfor gør vi grin med Hansi Hinterseer

Det er helt legitimt for os danskere at udtale os negativt om dele af tysk kultur, og det rammer for eksempel slagerstjernen fra Østrig, Hansi Hinterseer.

Det siger musikforsker Henrik Smith Sivertsen fra Dansk Folkemindesamling, som har skrevet en ph.d. om blandt slagermusik.

- I Danmark har vi en lang tradition for at karrikere hele ?Lederhosen?-kulturen. Det hænger blandt andet sammen med minderne fra 2. Verdenskrig, siger Henrik Smith Sivertsen.

Nærhed til publikum

Den 56-årige østriger Hansi Hinterseer toppede den danske hitliste i foråret, og han er i den grad en musiker, der deler vandene.

Musikforskeren har også analyseret sig frem til, hvad det er,  dansktopstjerner og slagermusikanter kan.

Og svaret er, at de kan skabe nærhed til deres publikum, og sjældent er bange for at tage imod gaver og blomster direkte fra publikum.

Øjenkontakt

En kunstner som Hansi Hinterseer er også god til at skabe en tæt kontakt til publikum ved for eksempel at få øjenkontakt med mange enkelt-individer under koncerterne.

- Modsat mange andre af tidens rockstjerner, så kigger musikere som Hansi Hinterseer hele tiden ud i salen.

- Musikken og teksterne er tit ret enkle, så folk kan synge med, og dermed skaber Hansi Hinterseer et stærkt fællesskab, siger Henrik Smith Sivertsen.