DF i Horsens går enegang: - Venstre er ikke til at stole på

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Horsens, Michael Nedersøe, vil ikke længere støtte op om Venstres borgmesterkandidat. Nu stiller han sit eget kandidatur til rådighed for det kommende kommunalvalg.

- Venstre er ikke til at stole på, så jeg kan ikke støtte op om Martin Ravn.

Så klar er udmeldingen fra Michael Nedersøe, der sidder i Horsens Byråd for Dansk Folkeparti.

Manden, han ikke vil støtte, er Venstres borgmesterkandidat til efterårets kommunalvalg. Ifølge DF’eren blev beslutningen truffet, efter flere episoder - som Michael Nedersøe selv kalder det - men det var en uoverensstemmelse om en kommende spejderhytte ved Nørrestrand, der gjorde udfaldet.

- Dråben, der afgjorde mit valg, var efter en udvalgsbehandling. Jeg synes jo, Martin Ravn skal stå for at samle blå blok, men han er i stedet Rasmus-modsat, og det kan jeg ikke støtte op om, siger Michael Nedersøe.

Lader sig påvirke

Han uddyber, at det var Venstre, som dagen forinden udvalgsbehandlingen havde bedt forvaltningen om at kigge på en alternativ placering til spejderhytten.

Michael Nedersøe mener, at Venstre lader sig påvirke af protestgrupper på sociale medier, og derfor ikke har en klar holdning.

- Venstre ved, at forvaltningen ikke kan nå at komme med en ny placering med så kort varsel, så jeg tror, de forsøger at ride på bølgen af Facebook-grupper. Det har de gjort før, og den skiftende udmelding skaber usikkerhed over for borgerne, siger DF’eren, der mener, at fokusset skal være på ordentlighed og sammenhæng. 

Ifølge Martin Ravn handler det ikke om den politiske uenighed, men mere om de personlige relationer.

- Jeg synes, meget af Michaels kritik er personligt rettet mod mig. Jeg føler faktisk ikke, det er rettet mod vores politik, men jeg føler mere, den er personlig rettet mod mig som person, siger Martin Ravn. 

Han tilføjer: 

- Michael har faktisk fået opbygget et had til mig, siger han.  

Noget nyt efter 104 år

Konsekvensen efter udvalgsbehandlingen bliver, at byrådsmedlemmet fra Dansk Folkeparti ikke peger på Martin Ravn, som borgmester i Horsens Kommune.

Han mener dog, at der skal forandring til, og derfor stiller Michael Nedersøe sit eget kandidatur til rådighed.

- Efter 104 år med Socialdemokratiet ved roret, så mener jeg, at kommunen skal prøve noget nyt. Det ligger dog fast, at jeg ikke støtter op om Venstre, siger han.