Dømt i familiefejde med skud, drab og brand

Den ene halvdel af det par, der var tiltalt for at affyre flere skud mod et hus i Glud, er blevet frifundet. Men manden røg to år i fængsel.

Første akt i en ualmindelig bitter familiestrid blev tirsdag afgjort med fængsel i to år ved Retten i Horsens.

Den dømte er den 28-årige Don Frederik Holm, der var tiltalt sammen med sin 24-årige kone, der til gengæld blev frifundet. De var anklaget for at forvolde fare for andre ved i februar at have skudt mod et hus i Glud, der tilhører kvindens onkel.

Tilsyneladende var der forud for skyderiet gået en længere periode, hvor parret havde følt sig truet af onklen. Derfor har den 28-årige erkendt, at han affyrede et par skud - men han mener dog ikke, at nogen kom i fare af den grund.

Nægter sig skyldig

Kvinden har til gengæld nægtet sig skyldig, selv om hun tidligere har erkendt over for politiet, at hun deltog i skyderiet.

Skuddene mod onklens hus faldt tre dage før en anden og mere fatal skudepisode, hvor onklens søster, Chanett Sørensen, mistede livet.

Drabet, der tilsyneladende var en hævn for det første skyderi, fandt sted under en mindre familiesammenkomst. Pludseligt blev der skudt fra en bil, og et af projektilerne gik gennem væggen og ramte den 41-årige Chanett i hovedet.

Det er kommet frem, at under det første skyderi var der blandt de tilstedeværende i villaen i Glud to mænd, der nu sidder fængslet. De er mistænkt for at være dem, der affyrede de dræbende skud mod Chanett Sørensens ejendom.

De er endnu kun sigtet, men Sydøstjyllands Politi ventes at afslutte efterforskningen mod dem i løbet af kort tid og sende sagen til juridisk vurdering.

Under retssagen er der i øvrigt skrevet endnu et kapitel i familiefejden. Af ukendte årsager brændte Chanett Sørensens ejendom i Lund ned. Kriminalteknikerne går netop i disse dage og leder i askebunkerne efter et svar på, hvordan branden kunne opstå.