TV der bevæger dig

Eftersøgning indstillet

Søværnets Operative Kommando har indstillet eftersøgningen af de to unge på 18 år, der har været eftersøgt hele natten og dagen i farvandet mellem Juelsminde og Endelave.

Gummibåden, som de to unge sejlede ud i, er fundet punkteret og flydende i havet sydvest for Endelave, og der var ingen spor efter de to savnede.

- Hvis de har været til søs og i den båd, så er de omkomne. Vi er sikre på, at vi har fat i den rigtige båd, siger Jesper Rasmussen, presseofficer fra Søværnets Operative Kommando til DR P4 Østjylland.

- Et civilt handelsskib fandt gummibåden omkring klokken 16.00, og vi har så arbejdet på at verificere, om det nu var den båd, som de to unge sejlede ud i. Det fik vi fastslået omkring klokken 17.00, og herefter indstillede vi eftersøgningen, siger Jesper Rasmussen, presseofficer fra Søværnets Operative Kommando.

Han forklarer, at det var rent tilfælde, at det civile handelsskib Martha opdagede gummibåden. Båden var punkteret og kun lidt stak op over havets overflade.

- Båden ser ud til at have haft en fejl, siger Jesper Rasmussen til P4 Østjylland.

Der er ikke spor efter de savnede unge mænd. Derfor vurderes det nu, at de er faldet i vandet og omkommet.

- De er ikke fundet drivende i vandoverfladen ved det sted, hvor båden blev fundet, derfor er det sandsynligt, at de er faldet i vandet og druknet, oplyser stabsvagten hos SOK.

Der har været stor bølgegang i området, og vandtemperaturen er stadig kun fem-seks grader.