TV der bevæger dig

Elev: Synd ikke flere vil være gourmetslagter

Jeppe Mølbjerg Jeppesen dyster lige nu i Aalborg til DM i Skills i at være den bedste gourmetslagterelev. Han håber flere unge vil få øjnene op for faget

Jeppe Mølbjerg Jeppesen i lære som gourmetslagter og til DM i Skills i Aalborg Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

Jeppe Mølbjerg Jeppesen i lære som gourmetslagter og til DM i Skills i Aalborg Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

1 af 2

Det er lidt af en tilfældighed, at Jeppe Mølbjerg Jeppesen fra Horsens gik i lære som gourmetslagter. Han fik et job som opvasker i en slagterforretning, og fik her øjnene op for, hvor spændende faget er, og så var han solgt.

Jeppe Mølbjerg Jeppesen i lære som gourmetslagter og til DM i Skills Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

 

Det er lidt et overset fag at være slagter, og det synes jeg er ærgerligt, for det har noget helt særligt at byde på. Det er jo der, tingene starter, hvis man gerne vil have god mad på bordet

Jeppe Mølbjerg Jeppesen, gourmetslagterelev, Horsens

- Det er lidt et overset fag at være slagter, og det synes jeg er ærgerligt, for det har noget helt særligt at byde på. Det er jo der, tingene starter, hvis man gerne vil have god mad på bordet, fortæller Jeppe Mølbjerg Jeppesen, der er elev hos Beringslagteren i Horsens, og i disse dage dyster han i at være den bedste gorumetslagterelev til DM i Skills.

Men slagterfaget er ikke særlig populært blandt unge.

De unge mennesker tror, at slagterfaget handler om at stå med hele kreaturer, hvor der er blod over det hele, og sådan er det jo slet ikke. Det kan man jo se på eleverne, der står her

Henrik Hjarsbæk, faglærer, Aarhus Tech

- De unge mennesker tror, at slagterfaget handler om at stå med hele kreaturer, hvor der er blod over det hele, og sådan er det jo slet ikke. Det kan man jo se på eleverne, der står her, fortæller faglærer på Aarhus Tech, Henrik Hjarsbæk.

En gourmetslagter er en slagter, der står i butikkerne og laver de mindre udskæringer til kunderne og gør kødet indbydende for kunderne, så de har lyst til at spise kødet, og Jeppe Mølbjerg Jeppesen håber, at andre unge vil få øjene op for det. Men han forstår godt, hvorfor fag som kokkeuddannelsen er mere populær.

- Jeg tror, det hænger sammen med, at TV er fyldt med kokkekonkurrencer og stjernekokke, og så får folk lyst til at blive kok. Der er slagterfaget desværre lidt mere usynligt.

Henrik Hjarsbæk håber DM i Skills vil åbne øjnene hos de unge.

Jeppe Mølbjerg Jeppesen i lære som gourmetslagter og til DM i Skills Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

- Vi håber da på, at den eksponering der følger med, når vi er til DM i Skills, vil få nogle flere unge til at overveje at blive slagter. Det er der brug for.

Se hvordan Jeppe arbejder i klippet her: 

 

Læs også Konditorelev Louise Madsen går benhårdt efter en sejr til DM i skills

 

Læs også Så kan DM i Skills begynde

 

Læs også Skills-deltager drømte om kager om natten

 

Mest sete på tvsyd.dk