TV der bevæger dig

En vaskeægte epoke er slut

Brædstrup Vaskeri & Renseri lukker 1. marts – efter mere end 70 år med gang i vaskemaskiner og tørretumblere.

Vagner Nielsen og hans hustru Ragnhild har solgt måtteafdelingen og hele maskinparken - nu mangler de kun at sælge selve bygningen. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Gennem 47 år har Ragnhild Nielsen og hendes mand Vagner betjent kunderne i Brædstrup Vaskeri & Renseri - nu er epoken slut. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Brædstrup Vaskeri & Renseri lukker ved overgangen til marts 2018 - nu mangler ejerne kun at sælge den 445 kvadratmeter store bevaringsværdige bygning. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

1 af 3

Forestil dig at vaske, rense og stryge andres tøj gennem 47 år. Det har været virkeligheden for ægteparret Ragnhild og Vagner Nielsen. Men nu er det slut.

- Jeg har det fint med det. Vi har brugt meget tid og haft lange arbejdsdage. Så det bliver dejligt at få lidt mere fri, se mere af Danmark og være mere sammen med vores børn og børnebørn, siger Ragnhild Friis Nielsen til TV SYD.

Vi siger somme tider: Hvis vi havde fået mindsteløn for de timer, vi har haft her i forretningen, så havde vi været nogle holdne mennesker i dag.

Vagner Bundgaard Nielsen, renseriejer, Brædstrup

Ægteparret har fået afhændet det meste af forretningen, men mangler fortsat at sælge selve den 445 kvadratmeter store og bevaringsværdige bygning.

- Vi har solgt vores måtteafdeling til De Forenede Dampvaskerier, og de har også købt vores maskinpark. Det er vi vældigt godt tilfredse med. Så nu mangler vi bare at sælge den dejlige bygning, forklarer Vagner Bundgaard Nielsen.

Det historiske erhvervseventyr slutter når februar bliver til marts. Der stopper ægteparret med at modtage tøj til rensning. Vaskeriet har skaffet ægteparret et levebrød, men har ikke været en guldgrube.

- Vi siger somme tider: Hvis vi havde fået mindsteløn for de timer, vi har haft her i forretningen, så havde vi været nogle holdne mennesker i dag.

Læs også Du skal på arbejde selvom snevejret hærger

Jeg har det fint med det. Vi har brugt meget tid og haft lange arbejdsdage. Så det bliver dejligt at få lidt mere fri, se mere af Danmark og være mere sammen med vores børn og børnebørn.

Ragnhild Friis Nielsen, renseriejer, Brædstrup

Nu venter pensionen – og nye oplevelser.

- De første par måneder skal vi rydde op. Men så skal vi se lidt mere af Danmark – både i min gamle, restaurerede MG fra 1963 og på motorcykel. Det er den helt store hobby, slutter Vagner Nielsen.

Firmaet blev stiftet 1. maj 1947 i Søgade af Vagner Nielsens forældre Henry og Elna i samarbejde med Vagners farbror Bundgaard Nielsen. Vaskeriet flyttede i 1970 til Bredgade i en gammel mejeribygning. I juni 1979 overtog Ragnhild og Vagner Nielsen vaskeriet. 

Mest sete på tvsyd.dk