Endnu en kommune skruer ned: Dropper sauna, springvand og skøjtebane

Horsens Kommune søsætter en række tiltag for at spare på energien. Også andre steder i Syd- og Sønderjylland rammer besparelserne bredt.

Borgerne i Horsens Kommune må finde sig i, at der meget snart bliver mørkere og koldere. Kommunen har nemlig valgt at følge anbefalingen fra Energistyrelsen om at skrue ned for varmen og spare på strømmen.

Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse. 

Helt konkret betyder det, at temperaturen sænkes til 19 grader i kommunale bygninger som biblioteker, kulturtilbud, sportshaller, Rådhuset og øvrige administrationsbygninger.

Derudover bliver der to grader koldere i svømmehallerne, hvor der som udgangspunkt også slukkes for både saunaer og dampbade.

Et nødvendigt bidrag

Ved de kommunale bygninger bliver lyset omkring skilte, træer og facader slukket, springvand slukkes, og der bliver i år ikke mulighed for at nyde vinterkulden på skøjtebanen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at horsensianerne ikke kan samles om byens skøjtebane, som vi plejer. Men i den nuværende situation vurderer vi, at det her er et nødvendigt bidrag til forsyningssikkerheden, siger Bjarke Butt Eriksen, direktør i Teknik og Miljø i Horsens Kommune.

Også i Vejle Kommune har de taget konsekvensen af de høje energipriser og på samme måde skuret ned for varme, strøm- og vandforbruget.

- Vi befinder os i en helt særlig tid, som vi skal 50 år tilbage i tiden for at finde magen til. Vi må ligesom dengang alle hjælpe til med at begrænse vores forbrug af energi, så vi kan stå stærkere rustet til den krise, vi måske kigger ind i til vinter, lød det i sidste uge fra borgmester Jens Ejner Christensen (V).

I hverken Vejle eller Esbjerg bliver der i år mulighed for at fornøje sig på byernes udendørs skøjtebaner.

Koldinghus vil heller ikke som vanligt være badet i lys i de mørke timer.

Rammer julebelysningen

De høje priser på elektricitet betyder også, at flere kommuner i år har valgt at begrænse julebelysningen. I Tønder, der kalder sig selv for Danmark hyggeligste juleby, vil der kun være julelys tændt i seks timer om dagen mod 24 timer de andre år. 

Også i Aabenraa begrænser de julebelysningen til færre timer i døgnet, og i Billund dropper de byens juleguirlander og nøjes med lyset på det store juletræ.

I Vejle Kommune er energitiltagene allerede trådt i kraft, mens det sker i Horsens Kommune hurtigst muligt og senest den 30. september.