TV der bevæger dig

Ensom? Vi giver en middag

Ældre i Horsens inviteres nu på en middag, hvor de vil blive præsenteret for en række muligheder, der kan hjælpe dem ud af eventuel ensomhed.

I Horsens får ældre, der føler sig isolerede, et godt tilbud. Foto: Picasa

Bag invitationen står Horsens Kommune, Ældre Sagen og Dansk Folkehjælp.

- Vi sender invitationer ud til en uforpligtende middag. Vi håber så på, at de ældre har lyst til at komme og vil byde ind med en masse forslag til, hvad de fremadrettet kunne tænke sig at mødes om. Ud fra det vil vi så lave en liste over mulighederne, fortæller Grete Nymark og Johannes Jakobsen, Ældre Sagen i Horsens.

- Der sidder garanteret mange ældre ude i eget hjem, som kunne tænke sig at få et større netværk, men udfordringen bliver at få fat i de rigtige ældre ? altså dem som bare lige har brug for et lille skub til at komme i gang, lyder det fra de to.

Dansk Folkehjælp har planer om at lave mindst otte arrangementer for de ældre:

- Vi vil gerne nå ud til de ældre, som ikke på egen hånd har ressourcer til at opsøge aktiviteter. Det kan være, fordi de har mistet en ægtefælle, men det kan også være par, hvis netværk er smuldret på grund af flytning eller andet, fortæller Svend Aage Hansen og Kirsten Jensen, Dansk Folkehjælp.

De to ved, hvor ensomme ældre kan være. Blandt andet har de oplevet ældre, der ikke har været i biografen i rigtig mange år, fordi de ikke tør gå ud på egen hånd og ikke har nogle, de kan følges med.

Mest sete på tvsyd.dk