TV der bevæger dig

Ex-topmodel fik top-eksamen

Med 40 års forsinkelse opfyldte den tidligere topmodel, Vibeke Knudsen, i dag sit løfte til sin far. Hun ville gøre den ungdomsuddannelse færdig, som hun forlod for at blive model i Los Andeles efter 2. G.

01:45

Efter 40 års pause fik Vibeke Knudsen (midt i billedet) i dag sin eksamen. I mellemtiden har hun haft en karriere som model.

Vibeke Knudsen (t.v.) fik sin HF-eksamen og blev lykønsket af sine klassekammerater.

1 af 3

Den nu 60-årige Vibeke Knudsen bor midlertidigt i Juelsminde. Og fredag middag fik hun sin HF-eksamen på Horsens HF & VUC. En eksamen med foreløbigt 12 12-taller. Og dagens kemi-eksamen endte med et flot 10-tal.

Løfte til far

Vibeke Knudsen gik ud af 2.G for over 40 år siden for at forfølge drømmen om at blive model. Hun bor i Los Angeles, som hun vender tilbage til efter translokationen i næste uge.

Hun forklarer i TV SYD, hvorfor hun sætter sig på skolebænken igen.

- Af to grunde. For det første, fordi jeg lovede min far det, da jeg sprang fra gymnasiet. Jeg troede kun, der ville gå et år eller to, men der gik 40 år. Men et løfte er et løfte, siger hun til TV SYD.

- Og for det andet, fordi det altid har irriteret mig, at jeg ikke gjorde det færdigt - og efterhånden følte jeg, at der var mange huller i min viden om det danske samfund. F.eks. hvorfor der er et parti, der hedder Venstre, men ligger "til højre"....

Et hårdt år

Hun har haft et specielt skema og har klaret studiet på et år.

- Det har været et hårdt år. Men på det år har jeg lært mere end jeg måske har lært de sidste 40. Det er andre ting, men ting, jeg gerne vil vide.

Mest sete på tvsyd.dk