TV der bevæger dig

Familie røvet af rocker-morder

En familie i Horsens er dybt chokerede efter, at de har været udsat for et hjemmerøveri - begået af en 30-årig, som politiet betegner som farlig. Han er tidligere dømt for drab på en rocker i Horsens.

00:30

1 af 2

Gerningsmanden vist sig også at være den samme mand, som mandag blev efterlyst i TV SYD for et røveri hos Lidl i Skjern.

Bevæbnet med pistol

Sydøstjyllands Politi har valgt at efterlyse den 30-årige Kasper Leif Smedegaard Knudsen, som tidligere er dømt for personfarlig kriminalitet, med fuldt navn og foto. 

Politiet oplyser, at han er bevæbnet med en pistol - og han anses for at være farlig.

- Vi anser ham for at være farlig, og så er han bevæbnet med en pistol. Hvis man ser ham, skal man ikke tage kontakt, men kontakte politiet på enten 112 eller 114, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen.

Familien rystet

Han fortæller, at familien er rystede over, at de har stået overfor en så farlig forbryder.

Politiet havde allerede i løbet af fredag mistanke til den 30-årige eftersøgte. Og familien genkendte ham fra billederne fra Skjern.

Peberspray mod betjente

Natten til fredag mistænkes den 30-årig for et overfald med peberspray og spark mod to politfolk på Hovedvejen i Hedensted. Her var han forulykket i sin bil kl. ca. 1. Politiet blev overfaldet, da de kom til stedet.

Familie truet med pistol

Fem timer senere begik han røveriet hos familien på Vejlevej i Horsens. Han trængte ind i deres hus, hvor han truede familien med pistolen. Han fik udleveret tøj, sovepose, mad og nøgler til familiens bil - en sølvgrå VW Passat med nummeret TK 22 868.

Den 30-årige formodes stadig at være i besiddelse af bilen.

 - Vi tror, at han stadigvæk kører rundt i den bil. Den er i hvert fald ikke blevet fundet endnu, siger Lars Peter Madsen.

Røveri i Skjern

Måske har han også kørt i den, da han ved 20-tiden samme dag begik et røveri mod supermarkedet Lidl i Skjern? Her truede en mand - som vist i TV SYD mandag - med en pistol personalet til at udlevere et større pengebeløb.

Midt- og Vestjyllands Politi valgte at få vist overvågningsbilleder i bl.a. TV SYD, fordi en efterlysning i det vestjyske i weekenden ikke havde givet én eneste henvendelse. Derfor formodede politiet, at gerningsmanden var søgt mod Sydjylland.

Samme gerningsmand

- Efterforskningen har vist, at der er tale om samme gerningsmand, siger Lars Peter Madsen .

Politiet kan godt forestille sig, at Kasper Leif Smedegaard Knudsen vender tilbage til Horsens.

Skød Bandidos-rocker i Horsens

Han blev i 2000 idømt 12 års fængsel for drabet på Bandidos-rockeren Morten Viggo Laursen, som blev skudt og dræbt i sin lejlighed i Horsens i 1999.

Knudsen blev dømt for at være ham, der rettede et haglgevær mod rockeren - og trykkede to gange på aftrækkeren.

Han blev bl.a. fældet på vidneudsagn fra rockerens kone, som sammen med parrets syv-årige søn overværede drabet i entreen.