TV der bevæger dig

Får erstatning for eks-kærestes vold

Vestre Landsret giver erstatning til kvinde, der blev overfaldet af sin eks-kæreste i Horsens. Politiet ville ikke rejse sigtelse mod manden, men nu har hun fået oprejsning.

Vestre Landsret i Viborg har tilkendt kvinden en erstatning på 30.756 kroner, hvilket svarer til en méngrad på fem procent. Hun får erstatningen for den skade, hun pådrog sig, da hendes ekskæreste overfaldt hende.

Uenige om bodeling

Parterne var for længst gået fra hinanden, men havde en del diskussioner om delingen af det fælles indbo. Blandt andet mente kvinden, at ekskæresten havde omregistreret en bil, som tilhørte hende, til hans navn.

25. november 2006 ville hun undersøge, om bilen var omregistreret og tog ud til ekskærestens bopæl.

Hun fandt ikke bilen, men pludselig kom han løbende med hånden højt hævet, som om han ville slå.

Vil ikke sigte

Hun værgede for sig og blev væltet omkuld. Hun slog nakken mod en kantsten, ligesom ekskæresten satte sig overskrævs på hende og pressede hårdt med knæene på hendes overarme.

Der lød et knæk i skulderen, og siden har hun været nødt til at tage mindre belastende arbejde på det plejehjem, hun er ansat.

Hun anmeldte overfaldet til politiet, men her fandt man ikke grundlag for at sigte ekskæresten for vold.

Arbejdsskadestyrelsen vurderede hendes varige mén til fem procent, og både byret og landsret er enige om, at skaden kan henføres til ekskærestens overfald.

Han skal derfor betale de 30.000 kroner plus 21.000 kroner til dækning af sagens omkostninger.