TV der bevæger dig

Fire lokale politikere sidder både i Folketing og byråd

Fire medlemmer af Folketinget valgt i TV SYDs område sidder også i by- eller regionsråd, hvad i alt 25 medlemmer af Folketinget gør på landsplan. Og de placerer sig i den gode ende på en opgørelse over tilstedeværelse i deres byråd, som Ugebrevet A4 har lavet.

Hans Kristian Skibby er både medlem af Folketinget og byrådet i Hedensted.

I alt 25 af Folketingets 179 medlemmer må løbe ekstra stærkt for at passe deres arbejde. For ved siden af jobbet på Christiansborg varetager de også en post i by- eller regionsråd. Og da de ikke kan være to steder på én gang, melder flere af dem jævnligt afbud til møder på hjemstavnen.

Det viser en kortlægning, Ugebrevet A4 har foretaget, af dobbeltmandaternes tilstedeværelse ? og fravær ? i det lokalpolitiske arbejde.

På listen placerer tre lokale Folketingsmedlemmer sig altså blandt de, der har mindste fravær.

Listen her viser deres fravær ud af det antal møder, som der har været holdt i det byråd og de udvalg, som de sidder i:

Jens Ejner Christensen, Vejle, V, Byråd, 1. viceborgm.: 1 ud af 15. Form. for Soc.- og Sundh.udv: 0 ud af 12. Økon.- og Planudv.: 5 ud af 22

Hans Kristian Skibby, Hedensted, DF, Byråd, 2. viceborgmester: 2 ud af 13. Udv. for Politisk koordination og Økonomi: 2 ud af 14

Per Løkken, Horsens, K, Byråd: 4 ud af 13. Børne- og Skoleudv.: 2 ud af 12

Susanne Eilersen, Fredericia, viceborgmester, DF, trådte 10. marts ind i Folketinget. Hun er i øvrigt også medlem af regionsrådet for Region Syddanmark og har altså et trippel-mandat som folkevalgt. Hun indgår ikke i opgørelsen fra Ugebrevet A4.

- Se hele listen fra Ugebrevet A4 her