TV der bevæger dig

Flere kvinder slår deres mand

Kvinder, der begår vold mod deres mand, er et stigende problem. Presset på Horsens Krisecenter for Mænd er øget voldsomt.  

Flere kvinder giver deres mand en på lampen. (Foto: Per Algreen).

Kvinder begår i stigende grad vold mod deres mænd.
Horsens Krisecenter for Mænd har således haft 72 % flere overnatninger i årets første fire måneder end i samme periode sidste år.
 
- Vi har fuldt hus konstant og må ca. et par gange om ugen sende mænd videre til andre krisecentre. Og det er ikke kun små skader, mændene kommer med. En ældre mand havde for eksempel fået sådan et slag på øjet af sin kone, at han mistede synet på det. En anden mødte op med tydelige skoaftryk i ansigtet. Fælles for langt de fleste mænd er, at de ikke kunne drømme om at slå igen eller anmelde deres partner for vold, fortæller Grethe, der er leder af krisecentret.
 
Hun håber på, at den stigende mandevold kan blive løftestang for ligestilling mellem kønnene, når det gælder krisecentre.
 
- Vi samarbejder for øjeblikket med landets øvrige krisecentre om at få mænd på krisecentre omfattet af Serviceloven. Det vil blandt andet betyde større økonomisk frihed til at ansætte professionelt personale.