TV der bevæger dig

Fly styrtet på vej fra Endelave til Fyn

Ved en drejemanøvre ramte et lille fly, der var startet fra Endelave, vandet med den ene vinge ved Munkebo på Fyn. To personer er døde.

Det lille fly styrtede ned på vej fra endelave til Nordfyn.

Alarmmeldingen løb ind klokken 13.19. Et vidne så flyet dreje ud over vandet ved Munkebo. Ved manøvren ramte flyets ene vinge vandet, og flyet havarerede. Ifølge politiet er der tale om et tysk sportsfly.

De dræbte er en mand og en kvinde. Ifølge politiet ramte flyet havoverfladen omkring 100 meter fra kysten.

Flyet var ifølge politiet på vej fra en flyveplads fra øen Endelave, som ligger øst for Horsens Fjord. Flyet havde kurs mod Kertinge Mark på det nordlige Fyn, hvor det skulle lande.

Vagtchef Kim Munksgaard oplyser til TV2 News, at man på flyvepladsen ved Kertinge Mark afventede to personers ankomst. Det drejer sig om to personer i 60'erne.

Foreløbig har politiet dog ikke identificeret de omkomne, og det kan derfor ikke slås fast, at der er tale om de samme personer.

Flyet er at typen Robin DR-300. Det er et firepersoners fly, og derfor har man blandt andet med helikopter søgt efter eventuelt flere ombordværende. Den eftersøgning er nu indstillet.

- Den foreløbige efterforskning viser, at der ikke var flere om bord i flyet, siger kommunikationsmedarbejder ved Fyns Politi Charlotte Nyborg til Ritzau.

Efter oprydningsarbejdet skal Havarikommissionen efterforske ulykken med henblik på at klarlægge den nærmere årsag. Havarikommissionen er den myndighed, som står for efterforskningen af flyulykker.