TV der bevæger dig

Fodbold-strejke er afblæst

De sidste detaljer skal forhandles fredag aften, men hovedlinierne i en overenskomst er på plads. Derfor er den varslede fodbold-strejke afblæst, bekræfter Martin Retov fra AC Horsens.

Foto: Allan Baden

Martin Retov, som spiller i AC Horsens og er talsmand for Spillerforeningen, bekræfter overfor TV2, at der er indgået en aftale.

- Det har været intenst men positivt, med god stemning hele vejen igennem. Det er dejligt, vi er nået til enighed, det er vi alle sammen glade for. Især dem, der skal spille Europa Cup, det er stort for dansk fodbold, at de får lov til det, siger Martin Retov til TV 2.

Forhandlingerne drejede sig blandt andet om kommercielle rettigheder, minimumsløn, pension og arbejdstid.

Den afblæste konflikt får især betydning for AaB, FC Midtjylland og FC København, som i den kommende uge skal spille europæisk fodbold.

- Det er vigtigt for os, at Danmark repræsenterer sig ordentligt ude i Europa, og nu har AaB FC København og Midtjylland en fantastisk chance for at vise sig frem og forhåbentligt slå sig igennem til de europæiske turneringer specielt Champions League. Vi er glade, hvor vi står nu og vil gerne hjem og sove, udtaler Martin Retov.

 

Her er et overblik over sagens forløb:

  •  28. marts: Konflikten tager sin begyndelse, da Divisionsforeningen opsiger overenskomsten, som senest blev revideret i 2004, med Spillerforeningen. Begrundelsen for opsigelsen er, at man finder den gældende aftale utidssvarende.
  •  28. maj: Efter en række møder, der ikke rigtigt fører til noget resultat, sender Divisionsforeningen lockoutvarsel til Spillerforeningen for at sætte skub i tingene. På grund af problemer med posten modtager Spillerforeningen først brevet 2. juni, og derfor kan konfliktvarslet først træde i kraft 1. august.
  •  19. juni: Spillerforeningen sender strejkevarsel til Divisionsforeningen.
  •  17. juli: Forligsinstitutionen udsætter konflikten i 14 dage, så den tidligst kan træde i kraft 14. august.
  •  11. august: Spillerforeningen og Divisionsforeningen mødes i Forligsinstitutionen for at se, om man kan blive enige om en ny overenskomst kort inden deadline.
  •  15. august: Efter langvarige forhandlinger når parterne frem til en aftale og afværger en konflikt.

 

Mere sport