Fodboldkegler redder liv

På Regionshospitalet Horsens placeres fodboldkegler udenfor en stue, når en patient får hjertestop. Det sparer kostbare sekunder og redder liv.

En neonrød plastickegle kan gøre nytte andre steder end på fodboldbanen. For eksempel kan den markere en bestemt stue, så akut hjælp hurtigere kan finde frem til en nødlidende patient - og det er netop, hvad keglerne bruges til på regionshospitalet i Horsens.

- Når en patient får hjertestop, meldes dette til et hjertestophold. Men det kan være svært at finde frem til, hvilken stue patienten er på. Derfor har vi brug for tydelig visning af, hvor vi finder patienten?, forklarer overlæge Mads Koch Hansen fra Anæstesiologisk Afdeling i en pressemeddelelse til TV SYD.

Sikrere sygehus

Regionshospitalet Horsens og Brædstrup er med i projektet "Patientsikkert Sygehus", hvor der er fokus på patientsikkerheden, og det er netop en idé som en markeringskegle udenfor døren, der kan skabe en forskel. Keglen sikrer, at der ikke spildes kostbar tid på at finde frem til den rigtige stue.

Regionshospitalet deltager i projektet sammen med Sygehus Thy-Mors.