TV der bevæger dig

COVID-19

Første genbrugsplads genåbner søndag

Søndag morgen genåbner Horsens Kommune tre genbrugspladser og forventer stort rykind. Politiet er klar til at overvåge trafikken til pladserne.

Mens Kommunernes Landsforening anbefaler, at genbrugspladserne åbnes fra tirsdag morgen, så har Horsens Kommune valgt at åbne sine pladser allerede søndag. Foto: Horsens Kommune

Genbrugspladserne i Horsens, Brædstrup og Vedslet vil fra i dag atter være åbne. Genbrugspladsen på Endelavevej i Horsens åbner allerede klokken 07, mens portene i Brædstrup og Vedslet vil være åbne fra kl. 10.

Det sker, efter at Kommunernes Landsforening, sundhedsmyndighederne og politiet har ændret i deres vejledning for genbrugspladser.

Læs også Nu åbner genbrugspladserne igen

Mens Kommunernes Landsforening anbefaler, at genbrugspladserne åbnes fra tirsdag morgen, så har Horsens Kommune valgt at åbne sine pladser allerede søndag - med ekstra mandskab og vagter på pladserne.

- Vi er klar over, at rigtig mange har affald, de gerne vil have afleveret, og vi åbner nu  pladserne – dog med en del restriktioner. Vi forventer, at der bliver et stort pres på pladserne – særligt i Horsens - og derfor håber jeg, at borgerne vil tage hensyn, have tålmodighed og følge de anbefalinger, der er på pladserne. Hvis ikke man har et akut behov for at komme på genbrugspladsen, kan det være en rigtig god idé at vente, siger Peter Sørensen, (S) borgmester i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse om åbningen.

På alle tre genbrugspladser vil der være skilte, der beder folk om at holde afstand. Vagter vil på alle pladserne holde styr på, hvor mange biler der er lukket ind. I Horsens vil der også være vagter klar til at dirigere trafikken.

Politiet holder øje

Sydøstjyllands Politi er også opmærksom på, at åbningen af genbrugspladserne kan give stor tilstrømning.

- Vi vil holde øje med situationen på vejene omkring pladserne. Opstår der kø, opfordrer vi til, at folk bliver siddende i deres biler og undgår kontakt med hinanden, siger vagtchef Jørn Bystrup, Sydøstjyllands Politi, søndag morgen til TV SYD.

Horsens Kommune er også selv klar over kørisikoen - og er klar til bede folk om at komme igen på et andet tidspunkt, hvis køen strækker sig ud på Høegh Guldbergs Gade.

For at sikre, at erhvervslivet ikke bliver fanget i en kø, vil CVR-registrerede virksomheder have forrang til at komme ind på genbrugspladserne.

Det er iøvrigt ikke alle kommuner, der har haft genbrugspladserne lukket de seneste uger, Silkeborg, der er nabokommune til Horsens, har haft sine pladser åbne i normalt omfang under hele coronakrisen.

Opfordring fra Horsens Kommune

  • Hold god afstand til både borgere og medarbejdere
  • Pak bil/trailer, så affaldet er hurtigt at læsse af
  • Kom på spredte tidspunkter i løbet af dagen
  • Kom kun det antal, der er nødvendigt. Lad børn/familie blive hjemme
  • Hold køen
  • Vis hensyn og hav tålmodighed
Mest sete på tvsyd.dk