TV der bevæger dig

Første spadestik er taget til opfyldelse af landsbys hedeste drøm

I fem år har landsbyen Nim ved Brædstrup været uden købmand. Lørdag eftermiddag tages det første spadestik til en spritny dagligvarebutik, som beboerne selv har købt anparter i for 2,7 millioner kroner.

00:26

- Vi har arbejdet længe og hårdt på at få en købmandsbutik. I dag bliver den en realitet, når spaden sættes i jorden, sagde Jens Pedersen, formand for Nim Butikstorv Video: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Det var Horsens-borgmester, Peter Sørensen (S), der tog første spadestik.. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Lørdag eftermiddag var der trængsel på en mark ved landsbyen Nim, når det første spadestik skal tages til en helt ny dagligvarebutik.

1 af 3

Lørdag eftermiddag var der trængsel på en mark ved landsbyen Nim, da det første spadestik blev taget til en helt ny dagligvarebutik, der i løbet af de næste måneder vil skyde op på Præstevænget, og efter planen åbner til påske 2019. 

330 borgere i området omkring Nim har købt anparter for lidt over 2,7 millioner kroner i byggeriet af en helt ny 600 kvadratmeter stor butik, der skal huse byens nye "Min Købmand", som dagligvarekæden Dagrofa lejer sig ind i.

I alt investerer Nims borgere 5,5 millioner kroner i bygningen, hvoraf den sidste halvdel er lånte penge.

Nim får en 600 kvadratmeter stor butik, der skal huse byens nye "Min Købmand", som dagligvarekæden Dagrofa lejer sig ind i

Det er en stor dag for vores by. Vi har arbejdet længe og hårdt på at få en købmandsbutik. I dag bliver den en realitet, når spaden sættes i jorden.

Jens Pedersen, formand, Nim Butikstorv ApS

- Det er en stor dag for vores by. Vi har arbejdet længe og hårdt på at få en købmandsbutik. I dag bliver den en realitet, når spaden sættes i jorden, og byggeriet går i gang, sagde Jens Pedersen, formand for Nim Butikstorv ApS, inden dagens spadestik. Nim Butikstorv ApS er bygherre og udlejer af forretningen til Dagrofa, der har indgået en lejeaftale på 10 år.

00:18

Horsens-borgmester Peter Sørensen er imponeret over Nim-borgerne.

Luk video

Der er omkring 20 borger-ejede butikker i Danmark, som typisk er opstået ved, at en eksisterende købmand har solgt sin skrantende butik til sine bysbørn.

Læs også Jens og Børge vil sikre ny købmand: - Det er vores eksistensgrundlag

Nim skiller sig ud ved, at der bygges en helt ny butik fra grunden. Første spadestik til byggeriet blev taget lørdag klokken 14 på Præstevænget i Nim. Nim Butikstorv ApS bød på øl og sodavand, mens Horsens´ borgmester Peter Sørensen (S) tog spaden i hånden.

- Jeg ved, det betyder uendeligt meget for alle dem, der bor i Nim, og det kommer jo også til at betyde noget for alle dem, der har lyst til at flytte til Nim, sagde borgmesteren, efter han havde gravet det første hul på grunden.

Lokale borger-ejede butikker

  • Min Købmand Daugård, Hedensted Kommune: Borgerne har udlånt penge til købmanden
  • Min Købmand Vejrup, Esbjerg Kommune: Borgerne ejer ejendom og inventar
  • Min Købmand Andrup, Esbjerg Kommune: Borgerne ejer ejendom, inventar og drift
  • Min Købmand Hunderup, Esbjerg Kommune: Borgerne ejer ejendom, inventar og står for drift
  • Min Købmand Sommersted, Haderslev Kommune: Borgerne ejer ejendom
  • Åbner 8. december: Min Købmand Blans, Sønderborg Kommune: Borgerne ejer ejendom og inventar

 

 

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk