TV der bevæger dig

Forsvarets fly holder øje med olie fra containerskib

Ingen olie er drevet i land i nattens løb, hverken på Endelave eller ved Juelsminde, men forsvarets fly er fortsat i luften for at observere kysterne på Endelave og Juelsminde.

Dykkere har mandag morgen været nede og besigtige skaderne på containerskibet Victoria, og fundet en revne i olietanken, hvor olien ser ud til at være størknet

Det grundstødte portugisiske containerskib Victoria Foto: TV2

Det er et portugisisk containerskib Victoria, der er gået på grund nordøst for Fyns Hoved. Positionen er markeret med den røde ring på dette kort fra MarineTraffic

1 af 3

Ingen olie fra det grundstødte portugisiske containerskib Victoria er observeret kystnært eller i havet, hverken på Endelave eller ved Juelsminde, siger en talsmand for Forsvarets Obersvationscenter til TV SYD.

Vi håber, at skaderne er begrænsede, da olien ser ud til at være størknet. Men vi har fortsat fly i luften hele mandagen. De skal observere, om der skulle dukke olie op.

Talsmand, Forsvarets Observationscenter

Centeret oplyser, at der mandag formiddag har været dykkere nede ved skibets bund, og som har set en flænge i olietanken, men olien ser ud til at være størknet.

- Når olien når en vis temperatur, størkner den, og det ser ud som om, at det er sket her, siger talsmanden fra Forsvarets Observationscenter.

Talsmanden oplyser, at der både har været fly og helikoptere i luften, for at lede efter oliespor sammen med miljøskibe og fartøjer fra Søværnet.

Det var fredag aften det portugisiske containerskib Victoria gik på grund nordøst for Fyns Hoved, og der er efterfølgende blevet fundet lidt olie på den østjyske kyst.

Billede fra As Vig søndag formiddag. Foto Politiet Foto: Sydøstjyllands Politi

- Vi håber, at skaderne er begrænsede, da olien ser ud til at være størknet. Men vi har fortsat fly i luften hele mandagen, de skal observere, om der skulle dukke olie op, fortæller talsmanden mandag formiddag.

 

01:31

Mandag formiddag cirklede TV2´s nyhedshelikopter omkring containerskibet. Foto: TV2

Luk video

 

Læs også Status: Yderligere mandskab sendes til Endelave til olieudslip

 

Mest sete på tvsyd.dk