TV der bevæger dig

Forvirrede fisk får hjælp

Forvirrede fisk i Tolstrup Å fik en dag en hjælpende hånd.De blev fanget og sat over i deres nye hjem af lokale sportstfiskere fra Horsens.

Forvirrede fisk fik hjælp til at finde vej. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Forvirrede fisk fik hjælp til at finde vej. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Forvirrede fisk fik hjælp til at finde vej. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

1 af 3

Området ved Tolstrup A har fået en kæmpe ansigtsløftning, men det har gjort nogle af fiskene forvirrede, så de ikke kan finde over i det nye å-løb.

Vi gør jo mange andre ting for at opretholde bestanden, og derfor ville vi ikke risikere, at de her gik til.

Jan Karnø, næstfmd., Horsens og Omegns Sportsfiskerforening

Derfor tog en gruppe sportsfiskere fra Horsens i dag ud for at fange fiskene og sætte dem over i deres nye hjem. 

Jan Karnø er næstformand for Horsens og Omegns Sportsfiskerforening, og han og en række andre medlemmer har frivilligt meldt sig til at hjælpe fiskene i åen.

- Vi gør jo mange andre ting for at opretholde bestanden, og derfor ville vi ikke risikere, at de her gik til, siger Jan Karnø.

Måden, det gøres på, kaldes ambulancefiskning, hvor man med strøm bedøver fiskene, indfanger dem og bærer dem over i deres nye hjem.

Anne Gro Thomsen er biolog og leder af projektet ved Tolstrup Å og var onsdag med til at flytte fiskene. Hun er særligt glad for, at bæklampreterne bliver reddet.

Det er en super tilfredsstillelse at komme ud og møde seks frivillige, der vil hjælpe med at lave noget ambulancefiskeri for de stakkels fisk, der ikke kunne svømme over i den nye å.

Anne Gro Thomsen, biolog, Naturstyrelsen Søhøjlandet 

- Det er faktisk en art, der er stærkt beskyttet på EU habitat direktivet, så vi har en særlig forpligtigelse til at passe på dem her, fortæller hun.

Den ekstra hjælp til fiskene skyldes, at åen har holdt flyttedag. 1,6 km vandløb bliver genslynget, og vandløbsbunden bliver hævet for at skabe en bedre natur omkring åen.

-  Det er en super tilfredsstillelse at komme ud og møde seks frivillige, der vil hjælpe med at lave noget ambulancefiskeri for de stakkels fisk, der ikke kunne svømme over i den nye å, fortæller Anne Gro Thomsen.