Gæsterne på Krimimesse skal læse mere

Årets Krimimesse løber i denne weekend af stablen i Fængslet i Horsens. Her skal gratis bøger få folk til at læse mere.

Hvordan får man folk til at læse mere? Ja en oplagt ide er at dele gratis bøger ud. På Horsens Bibliotek har de delt 600 af den samme bog ud - og i dag blev de sidste 50 delt ud på Krimimessen af forfatteren selv.

De gratis bøger gik i dag som varmt brød. Selvfølgelig fristes man til at sige, når det nu er på en krimimesse. Det er De Hængte Hunde af Jens Henrik Jensen som i et forsøg er blevet givet væk i 600 eksemplarer.

- Der er 40 procent af danskerne der sjældent eller aldrig læser en bog. Men så er der også dem, der i et stykke tid har forsømt at få læst eller ikke haft tid. Med den her lille reminder, håber vi på, at vi kan få dem til at gå i gang igen, siger Lina Wengel, Bibliotekar på Horsens Bibliotek

På Krimimessen der igen i år afholdes i fængslet i Horsens forventes der i år omkring 5000 besøgende gæster. I dag var der godt besøgt og de 50 udgaver af De Hængte Hunde blev hurtigt revet væk. Udover at uddele de 600 bøger gratis er der også blevet forsøgt skabt et miljø omkring bogen på facebook. Her kan læserne samles om bogen ligesom danskerne i slutningen af 70erne var samlet om Matador.

- Vi vil gerne finde tilbage til noget af det, der var dengang, der kun var en én TV-kanal, hvor alle så den sammen TV-serie, som alle talte om dagen efter. Vi håber, at vi kan ramme den samme stemning, hvor nogen samles om en bestemt ting, om det så er om at være helt vildt begejstrede eller uenige, siger Lina Wengel.

Den bog der blev uddelt er en speciel udgave- der er et kapitel med fra Jens Henrik Jensens kommende bog - De mørke mænd. Den udkommer til efteråret.

Link til Facebooksiden

https://www.facebook.com/dehaengtehunde