TV der bevæger dig

Hadefulde angreb på Ali

Det har skabt forargelse, at Dansk Folkehjælp i Horsens har uddelt en julepakke til en værdi på 1.500 kroner til en muslimsk familie, der ikke holder jul.

Ali Al Shaheen svarede ærligt og venligt på et spørgsmål og blev straks verbalt overfaldet på Facebook.

TV2 Østjylland mødte familien Shaheen ved uddelingen af pakkerne til 135 enlige forsørgere lørdag.

- Det er godt nok meget, udbrød sønnen, Ali Al Shaheen, på fejlfrit dansk.

Fejrer I jul derhjemme, blev han spurgt?

- Nej det gør vi ikke. Vi er nemlig muslimer, men vi kan godt bruge julegaverne alligevel.

Det førte straks til forargede reaktioner på Facebook:

- Hej Dansk Folkehjælp. Jeg har her til aften set indslaget, og det gjorde mig virkelig rasende. Hvordan kan det være, at muslimer i Danmark, der ikke holder jul, får jeres hjælp?

Og:

- Det kan meget vel være, at jeg er nærtagende, men hvad i alverden er formålet med at give julehjælp til Ali og hans familie, som ikke engang holder jul, når jeg som alenemor til to på SU med mindre udbetalt end folk på kontanthjælp ikke engang kan søge julehjælpen?

Laveste fællesnævner

Afdelingsformand Sv. Aage Hansen, Dansk Folkehjælp i Horsens, mener, at indlæggene er udtryk for den laveste fællesnævner, nemlig misundelse.

- Vi tager ikke hensyn til folks politiske eller religiøse overbevisning. Vi ser alene på, om de er enlige forsørgere og mindst bemidlede. Det vil sige, at de har et lavt rådighedsbeløb hver måned, understreger han.

Den holdning har Kirkens Korshær også.

- Vi står ikke og slår folk oven i hovedet med bibelen. Julehjælpen er til værdigt trængende, uanset deres overbevisning om det ene eller andet. Alt andet er utrolig småligt, siger sognepræst Ragnhild Kristensen, Vor Frelser Kirke i Horsens.