Hætteklædte indbrudstyve stjal kunstværker ved højlys dag

Maskerede gerningsmænd har smadret døren til et østjysk galleri. De slap afsted med seks værker af lokal kunstner, der kalder tyvene for båtnakker.

To hætteklædte mænd smed mandag morgen omkring klokken ni sten gennem den store glasdør til Galleri Franz Pedersen i Horsens. Herefter stjal de seks maler af Esbjergkunstneren Réne Holm.

- Jeg var helt tom i hovedet, da jeg fik beskeden fra galleriejeren. Jeg kan slet ikke forstå, at det er sket, siger kunstner Réne Holm til TV SYD.

quote

Jeg ved virkelig ikke, om det er nogle lokale båtnakker, der vil sælge kunsten på det lokale værtshus – eller om det er dybt professionelt arbejde.

René Holm, kunstner, Esbjerg

På galleriet kan ejeren heller ikke forstå, at det er sket – og så endda ved højlys dag.

- Jeg har drevet galleri i 35 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, forklarer galleriejer Kasper Pedersen.

De seks malerier er i størrelsen 30x40 cm. og 25x45 cm. og har en samlet værdi af 48.000 kroner. Derfor undrer kunstneren sig meget, at det lige netop er hans værker, der er stjålet.

- Jeg ved virkelig ikke, om det er nogle lokale båtnakker, der vil sælge kunsten på det lokale værtshus – eller om det er dybt professionelt arbejde, slutter René Holm.

quote

Jeg har drevet galleri i 35 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Kasper Pedersen, ejer, Galleri Franz Pedersen, Horsens

Seks forskellige private personer havde købt de stjålne kunstværker. Men de kan altså ikke længere se frem til at modtage malerierne.

For at forhindre videresalg – og for at finde frem til indbrudstyvene – har galleriet og kunstneren kontaktet Bruun Rasmussen Kunstauktioner og Lauritz.com samt bragt efterlysningen på Facebook. Ligeledes har politiet taget DNA-prøver fra de sten, der er blevet brugt til at smadre indgangsdøren med.

Der var i alt udstillet 26 af René Holms værker på Galleri Franz Pedersen.