TV der bevæger dig

Henrik Dam ude som minister

Den ene af regionens to ministre har i dag mistet sin ministerpost. Til gengæld bliver han ny gruppeformand.

04:05

Henrik Dam Kristensen har, indtil videre, haft sin sidste arbejdsdag som minister.

1 af 2

Ni år som minister får en foreløbig ende for socialdemokraten Henrik Dam Kristensen, der er valgt i Horsenskredsen. Han er en af to ministre, der helt mister sit hverv, efter Helle Thorning-Schmidt i dag offentliggjorde sin ministerrokade.

De seneste knap to år har Henrik Dam Kristensen været transportminister, men han afløses nu af Pia Olsen Dyhr. Henrik Dam Kristensen kommer dog ikke til at gå arbejdsløs rundt. Han overtager i stedet posten som gruppeformand for Socialdemokratiet.

Ros fra Enhedslisten

Enhedslisten transportordfører Henning Hyllested har, på trods af politiske uenigheder, ikke været sen til at rose den afgående minister.

"Henrik har haft en god evne til at lytte og være fleksibel, når vi skulle træffe beslutninger," siger Henning Hyllested, der havde set frem til et efterår med Henrik Dam Kristensen for bordenden.

"Det tjener Henrik Dam Kristensen til ære, at han har fokuseret meget på den kollektive trafik. Han havde således fortjent at sidde for bordenden i forhandlingerne om Togfonden.dk, som skal i gang her til efteråret," siger Henning Hyllested

Finansminister Bjarne Corydon er nu eneste minister valgt i TVSYD's sendeområde.