TV der bevæger dig

Hilda Heick solgte ud i genbrugsbutik

Den ene del af Danmarks mest kendte dansktop-par var på besøg i Folkekirkens Nødhjælps butik Horsens. Her fik kunderne chancen for at købe tøj fra sangerindens private garderobe.

Pengene fra Hilda Heicks aflagte kjoler går til et godt formål. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Det var især kjoler af den mere farverige slags, som Hilda Heick havde fundet frem fra gemmerne.

Flere af kjolerne har hun båret ved nogle af de mange koncerter med gemalen Keld, men selvom de stadig er i god stand, kniber det efterhånden lidt med størrelsen, erkender Hilda Heick.

- Nu har jeg kigget på dem et par år i skabet og sagt til mig selv, at i næste måned taber jeg mig. Men det gør jeg jo ikke. Så i stedet for at ærgre mig over det, synes jeg, det er bedre, at kjolerne går til et godt formål, fortæller Hilda Heick til TV SYD.

Ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp

Grunden, til at Hilda Heick sælger sit aflagte tøj i netop Horsens, er, at butikken i efteråret vandt en intern konkurrence mellem Folkekirkens Nødhjælps 116 butikker.

Sangerinden Hilda fra Keld og Hilda er ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp og vil gerne slå et slag for mere genbrug.

Mange var fordi for at se nærmere på tøjet. Men størrelsen var ikke altid den rigtige. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

- Jeg håber, andre kan få glæde af kjolerne. Pengene går til arbejdet for verdens fattigste, og da genbrug samtidig mindsker belastningen af klimaet, giver det god mening. siger Hilda Heick.

Lidt i den dyre ende

Kjolerne går dog ikke som varmt brød. For de er lidt i den dyre ende, når de gælder genbrugstøj.

Butikken skal nemlig prissætte kjolerne ud fra hvilket mærke, det er.

- Vi har en bog at gå efter ovre fra København. I den kan vi se den vejledende pris, om tøjet har to, tre eller fire stjerner, fortæller butikschef Alf Jensen.

 

Mest sete på tvsyd.dk