TV der bevæger dig

Hjælper med at sprede positive ghetto-historier

To gymnasieelever fra den visuelle linje på Horsens Gymnasium er med til at hjælpe de positive historier fra ghettoen og andre almene boligområder frem.

02:21

De to gymnasieelever Line Engberg (til venstre) og Amalie Duborg fra VIGY på Horsens Gymnasium glæder sig til at prøve kræfter med en opgave fra den virkelige verden.

1 af 2

De skal blandt andet give inspiration til beboere og andre interesserede i en fortællingskonkurrence, som Imagine Horsens har udskrevet for at lokke de gode historier frem om livet i de almene boligområder i kommunen.

Konkurrencen "Ord og billeder fra almene boligområder" er begyndt, og den kulminerer med en udstilling af samtlige bidrag i juni 2015, hvor borgmesteren overrækker præmier til vinderne.

Line og Amalie er til daglig elever på Visuelt Gymnasium - i daglig tale VIGY - den kreative studieretning på Horsens Gymnasium. Ved siden af skole og lektier har de sagt ja til en særlig udfordring: At få de gode historier fra de almene boligområder i Horsens frem i lyset og delt med omverdenen.

Det sker i en fælles indsats mellem Billedskolen og VIGY sammen det boligsociale sekretariat Imagine Horsens. Indsatsen har form af en konkurrence med overskriften "Ord og billeder fra almene boligområder".

Fra Billedskolen er Marie Zeuthen Andersen tovholder på projektet, og da hun spurgte på holdet med VIGY-elever, var Line Engberg og Amalie Duborg hurtige til at se hinanden i øjnene og beslutte sig for at sige ja til opgaven med at udvikle pr-materiale til projektet og være med til at arrangere en workshop for interesserede deltagere i konkurrencen.

- For mig er det en spændende mulighed for at prøve mig selv af, fordi jeg gerne vil fordybe mig og blive bedre til at bruge mine teknikker,fortæller Amalie, der går i 2.G på den kreative linje.

Line supplerer: - Ja, jeg syntes også, at det lød spændende, og især er det dejligt, at det er noget, som skal bruges til noget i den sidste ende og ikke kun som en øvelse.

De to piger står lørdag eftermiddag sammen med Marie Zeuthen fra Billedskolen stå for en workshop kl. 10-15 i Aktivitetshuset på Hybenvej. Her kan interesserede få inspiration til at deltage i konkurrencen med korte øvelser og udvikling af idéer sammen med andre deltagere.

Facebook: Ord og billeder fra almene boligområder