TV der bevæger dig

Hjertetilfælde under cykelløb

Nyheden om Jan Trøjborgs død under et cykelløb er blevet modtaget med dyb beklagelse i Giro-værtsbyen Herning

Flaget er på halv foran rådhuset

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), er dybt berørt efter at have modtaget beskeden om sin socialdemokratiske borgmesterkollega Jan Trøjborgs pludselige død i en alder af 56 år.
- Jeg kendte Jan som en dygtig politiker, en god borgmesterkollega og et meget handlekraftigt og engageret menneske, som jeg har haft et fremragende samarbejde med. Ikke mindst i relation til Giro'en, siger Lars Krarup i en pressemeddelelse.

Herning er i år vært for cykelløbet Giro d'Italias første to etaper, og i den forbindelse har Lars Krarup og byen haft et tæt samarbejde med Jan Trøjborg, som skulle have budt velkommen til cykelløbet mandag.

- Det er klart, at Jan Trøjborgs død vil lægge en voldsom dæmper på stemningen i morgen mandag i Horsens, siger Hernings borgmester, der sad i KL's bestyrelse sammen med Jan Trøjborg.

Venstre-borgmesterens tanker går nu først og fremmest til de efterladte efter KL-formanden og borgmesteren.

Trøjborg fik et hjertetilfælde under et motionscykelløb, som blev arrangeret i anledning af Giro'en i Horsens, hvor tredje etape køres mandag.

- Han vælter over i en grøft, og der bliver forsøgt genoplivning med det samme. Der var kompetente folk med. Der kom lægeambulance og helikopter, og han blev bragt til Skejby Sygehus, siger kommunikationschef i Horsens Kommune, Lars Bjørn Petersen til Ritzau.

Men borgmesterens liv stod ikke til at redde.