TV der bevæger dig

Holder øje med Endelave og østkysten efter grundstødning

Med helikopter og miljøskibe holder myndigheder øje med, om der slipper olie ud fra et grundstødt skib ved Fyns Hoved. Med den stærke vind fra øst kan olien i værste fald ramme Endelave og den jyske østkyst.

Det er et portugisisk containerskib Victoria, der er gået på grund nordøst for Fyns Hoved. Positionen er markeret med den røde ring på dette kort fra MarineTraffic.

En mand fra redningshelikopteren SAR 7 hejses op ud for Lynger på Endelave efter at have taget en vandprøve, der nu skal analyseres for olie.

1 af 2

Det er et portugisisk containerskib Victoria, der er gået på grund nordøst for Fyns Hoved. Skibet er 179 meter langt og var på vej Frederikshavn til Fredericia, da det fredag aften gik på grund.

Indtil videre har vi ikke observeret, at der er drevet olie i land på hverken Endelave eller den jyske østkyst

vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter.

Det er uvist, om der er sket deciderede olieudslip. Lørdag har både miljøskibe og helikoptere holdt øje med, om der driver olie rundt i overfladen. Det fortsætter søndag, hvor dykkere vil forsøge at inspicere hvor store skader, der er på Victoria.

 - Indtil videre har vi ikke observeret, at der er drevet olie i land på hverken Endelave eller den jyske østkyst. Vi håber, at vejret søndag tillader dykkerne at komme ned og se på skaden. Vi har helikopter og fly i luften, så beboere på Endelave og ved den jyske østkyst vil opleve øget aktivitet i luften, siger vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter. søndag morgen til TV SYD.

Det er et portugisisk containerskib Victoria, der er gået på grund nordøst for Fyns Hoved. Positionen er markeret med den røde ring på dette kort fra MarineTraffic.