Horsens-betjent er tiltalt i straffesag

Kendes han skyldig i vold, tvang og misbrug af sin stilling, risikerer han jobbet.

Nabostridigheder mellem et ældre ægtepar og en ung mand i Haderslev kan være den indirekte årsag til, at en 35-årig politibetjent fra Horsens-området mister sit job.

Det bliver formentlig tilfældet, hvis betjenten findes skyldig i vold, tvang og misbrug af sin stilling, som anklagerne mod ham lyder på.

Betjentens svigerforældre var meget utrygge ved naboskabet med den nu fraflyttede, 24-årige mand på Sønderhaven i Haderslev. De blev mødt med råb som politistikker og stikkersvin, efter at betjenten havde meldt naboen for at dyrke hamp i haven.
 
En anmeldelse, som den 24-årige åbenbart mente kom fra det ældre ægtepar.

Under en visit hos svigerforældrene ville betjenten forklare sagens rette sammenhæng. Men besøget hos manden udartede sig.

 Da sagen mandag blev indledt ved en domsmandsret i Sønderborg, nægtede betjenten sig imidlertid skyldig i at have været voldelig.

 - Han forsøgte to gange at nikke mig en skalle, så jeg blev nødt til at tage fat i ham af hensyn til min egen sikkerhed, forklarede betjenten i retten.

Vidneforklaringer bakker op

Den forklaring blev støttet af vidneforklaringer fra betjentens hustru og hans svigermor, men den 24-årige og to vidner i opgangen afviste, at der var nikket eller forsøgt nikket skaller mod betjenten.

 - Han hev fat i kraven på mig og smed mig op af væggen, og jeg har ikke nikket skaller, fastslog den 24-årige.

Ved ankomsten til naboen fortalte betjenten kun sit navn. Derfor vidste den 24-årige ikke, at der var tale om en betjent. Det fandt han først ud af under episoden, og som betjenten forklarede:

 - Da han forsøger at nikke en skalle, trækker jeg mit politiskilt og fortæller, at det nu er politiet, han taler med.

Den 24-årige nabo troede ikke på, det var politiet, der stod der, hvilket også kunne høres på en lydoptagelse, der mandag blev afspillet i retten. Under anmeldelsen til politiet var den 24-årige ret sikker på, det var en falsk betjent.

 Den holdning blev ikke ændret, da politiet sagde, at der i det område ikke findes en betjent med det navn. Senere viste det sig så at være en betjent fra Horsens.

 Betjenten må nu med spænding se frem til, hvad dommen lyder på. Der falder dom tirsdag.