Horsens er gode til skuldre og tarmkræft

Regionshospitalet i Horsens er landets bedste, når det gælder operation for tarmkræft og nye skulderled. Det viser en ny opgørelse fra tidsskriftet Dagens Medicin.

Lægetidsskriftet Dagens Medicin har netop udpeget, på hvilke danske hospitaler patienterne får den bedste behandling.

Hospitalsenheden Horsens indtager en førsteplads inden for to behandlingsformer: Operation af tarmkræft og udskiftning af skulderled. For sidstnævnte deler hospitalet førstepladsen med sygehuset i Esbjerg.

- Vi er meget stolte af de to topplaceringer, som vidner om mange medarbejdernes målrettede indsats for i fællesskab at kunne tilbyde patienterne en behandling af høj kvalitet. Det er teamwork på højt plan, siger lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen fra Hospitalsenheden Horsens.

Kåringen af Danmarks bedste hospitaler sker på basis af tre parametre: Behandlingskvalitet, patienternes oplevelse samt en omdømmeanalyse blandt godt 2.500 sundhedsprofessionelle.

Behandlingskvaliteten er opgjort på baggrund af tal fra de kliniske, nationale databaser og vægter 80  procent i undersøgelsen. De øvrige to parametre vægter hver 10 procent.

Samlet indtager Hospitalsenheden Horsens en andenplads blandt landets mindste hospitaler - det vil sige hospitaler, som udfører behandlinger for under 1,25 milliarder kroner.